Volkskrant laakt chagrijnige mannen in Studio Rusland

Het is een goede zaak dat Hugo Borst in een nieuwe talentenjacht op zoek gaat naar een vrouwelijke voetbalanalyticus. Het mannelijke gezelschap dat nu het WK analyseert in Studio Rusland is namelijk wel érg chagrijnig. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant. De kleurloze Henry Schut is de centrale presentator van Studio Rusland en Borst is zijn vaste sidekick. Donderdag had hij de krant erbij gepakt omdat hij het voetbal zo erg vond. “Borst heeft er maar weinig zin in.” 

De nieuwe analyticus Rafael van der Vaart fleurt het geheel niet bepaald op, vindt de tv-recensent van de Volkskrant. “In de praktijk komen zijn analyses meestal niet voorbij het niveau kantinepraat. Ongeïnspireerd en plichtmatig, geen spoor van de brille en spelvreugde die hij op de velden vertoonde.

Borst en Van der Vaart zijn net de Statler en Waldorf van de Nederlandse voetbaljournalistiek, vindt Althuisius. “Enthousiasmerend of vermakelijk is het bepaald niet.”

De studio-inrichting van Studio Rusland helpt er niet bij, stelt hij. “Als ik vijf mannen achterover geleund in grote banken of luie stoelen over voetbal wil zien ouwehoeren, zet ik wel een spiegel in mijn woonkamer.”

De Volkskrant-journalist roept de mannen op om iets enthousiaster te worden. “Kom op, het is het WK. Het is maar eens in de vier jaar. En het is voetbal. Voetbal is leuk.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen