Voetbal Inside-trio zit vanavond in talkshow Eva Jinek

Het VI-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp schuift vanavond aan in de talkshow van Eva Jinek. De uitzending begint als vertrouwd om 23.00 uur op NPO 1. Dat heeft KRO-NCRV laten weten in een persbericht. De mannen blikken terug op een veelbewogen tv-seizoen dat in het teken stond van meerdere relletjes, waaronder de pruik van ‘Renate van der Gijp’, de kritiek op RTL-collega’s, een Televizier-Ster voor Genee en de overstap naar John de Mol.

Al deze verwikkelingen staan beschreven in het nieuwe boek ‘Inside’ van Michel van Egmond en Voetbal Inside-eindredacteur Jan Hillenius. Ook de veelbesproken e-mails van RTL 7-directeur Marco Louwerens, oftewel ‘directeurtje’, zijn volledig te lezen in het boek.

Nadat Johan Derksen live op televisie leegliep over alles wat er mis was met zijn werkgever RTL werd er een woeste mail verstuurd vanuit de directie naar de mannen. Wekenlang werd gespeculeerd over de afzender van de mail, dit bleek uiteindelijk ‘directeurtje’ te zijn. Vanavond reageren de mannen voor het eerst op het boek.

Voordat de mannen in augustus de overstap maken naar Veronica zijn ze vanaf volgende week dagelijks te zien in een talkshow op RTL 4 genaamd VI Oranje Blijft Thuis. Daarin bespreken ze naast het oranjeloze WK op geheel eigen wijze ook al het andere nieuws van de dag.

Van der Gijp uitte in maart nog felle kritiek op Eva Jinek. “Er is nog nooit over die Jinek gezegd dat ze op een werkelijk krankzinnige manier De Wereld Draait Door heeft gekopieerd. Waanzinnig“, zei hij.

Hij vervolgde: “Het begint met het nieuws van de dag, dan is er iemand van het nieuws van de dag. Dan krijg je weer van die YouTube-filmpjes – ze zien de kijker als compleet idioot – waarbij iemand onder een vrachtwagen door fietst. Het is bezopen.”

Johan Derksen liet zich aansluitend positiever uit over Jinek. “Jinek heeft één ding. Ze kan entertainen, maar ook een kritisch vraaggesprek voeren waarbij ze doorvraagt. Dan is er ook spanning aan tafel. Bij Humberto is het alleen maar inhaken en polonaise.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen