VI Oranje eens met recensenten: ‘Studio Rusland saai’

Johan Derksen deelt de kritiek van de tv-recensenten van het AD, de Volkskrant en het NRC Handelsblad dat Studio Rusland, het WK-programma van de NOS, erg saai is. Dat liet hij gisteren weten in zijn eigen WK-talkshow VI Oranje Blijft Thuis. Derksen vindt het programma van de NOS niet om aan te zien. Hij kan nauwelijks wakker blijven bij de talkshow van Henry Schut. “Als je niet kunt slapen: kijk een half uurtje naar de NOS en je snurkt vrolijk weg. Het is toch niet te geloven?

Derksen maakt elke maandag, woensdag en vrijdag met zijn collega’s van VI en de redactie van VI het programma VI Oranje Blijft Thuis; op dinsdag en donderdag zijn hij en René van der Gijp er niet en neemt de oude RTL Late Night-redactie het programma over.

Derksen: “Wij hebben een redactie, tenminste op de dagen dat we er niet zijn, die alleen maar dorpsidioten binnenhalen en bij de NOS halen ze alleen maar de saaiste mensen van Nederland binnen. Het is echt verschrikkelijk.”

Vooral Hugo Borst straalt veel verveeldheid uit, vindt Derksen. “Hugo zit daar als een soort onze lieve heer met een knotje in z’n nek. Die straalt helemaal uit dat het voetbal volslagen onder zijn niveau is, maar dat hij er maar gaat zitten omdat het een paar centen oplevert.”

René van der Gijp beaamde het verhaal van Derksen en Nico Dijkshoorn haalde uit naar Studio Rusland-analist Rafael van der Vaart: “Ik vind hem zo saai. Hij zegt zo vaak dat ‘ie het niet weet, of ehh… Het is niet iemand waarvan ik in mijn handen wrijf en denk: lekker, Rafael gaat analyseren. Ik zou hem denk ik ook niet opstellen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen