VI-mannen ontkennen salaris van 800.000 euro

Eva Jinek heeft in de wandelgangen gehoord dat de mannen van Voetbal Inside hun salaris zien stijgen van 350.000 euro naar 800.000 euro per jaar als ze straks overstappen van RTL 7 naar Veronica, maar dat ontkenden de heren gisteren in haar talkshow. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Volgens Wilfred Genee is het bedrag dat Jinek noemt niet realistisch en komt het niet in de buurt van het echte bedrag. “Nee joh, kom nou toch. Dat komt niet eens in de buurt.”

Ook Johan Derksen ontkende 800.000 euro per jaar te gaan verdienen. “Je moet niet alles geloven hoor.

De VI-mannen hadden bij RTL nog veel meer kunnen cashen dan ze nu bij John de Mol gaan doen, aldus Derksen. “We waren eruit met John de Mol en een dag later hadden we er al een beetje spijt van, want toen kwamen we uit de uitzending en wie stond er bij ons in het kleedkamertje? Bert Habets, de grote RTL-baas. Hij was helemaal uit Luxemburg gekomen met drie blanco contracten, zo van: zeg het maar jongens, vul maar in. Toen heb ik wel even overwogen om heel onbetrouwbaar te zijn, ha ha.

Verder vertelde Derksen dat hij de distantie van John de Mol contractueel heeft laten vastleggen. “Ik vind John de Mol een prima vent, maar hij snapt er niet zo veel van, want hij zet bij wedstrijden Dennis van der Geest of een paar ordinaire straatzangers of een politicus aan tafel. Dat willen wij niet. Wij hebben dus in het contract laten zetten dat John zich nergens mee mag bemoeien, want John heeft de neiging om uit de coulissen te springen en te zeggen: ‘We gaan het zo doen.’ Wij bepalen wie er bij ons aan tafel zit. Daar was hij het mee eens en daar krijgt hij spijt van.”

Wilfred Genee: “We gingen laatst tekenen en toen zeiden we: ‘John, je kan nu nog terug.’ We hebben hem echt gewaarschuwd.

Tot slot onthulde Eva Jinek nog de nieuwe naam van hun voetbaltalkshow op Veronica. Derksen: “Ik heb het tegen een redacteur van jullie verteld, maar dat is heel geheim. Het mag nog niet bekend worden.”

Jinek: “Veronica Inside toch?

Genee: “Nou ja, dat zou een optie kunnen zijn, maar ik denk het niet. Heb je dat gewoon geroepen weer?

Het bedrag dat de VI-mannen nu bij RTL verdienen, 350.000 euro per jaar, is onthuld in het nieuwe boek over Voetbal Inside.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen