Trouw had Humberto roast graag zien nabespreken

Het had Humberto Tan gesierd als hij de roast van Peter R. de Vries had aangegrepen om de heikele punten over hem en RTL Late Night te bespreken. Dat vindt tv-recensente Renate van der Bas van Trouw. De Vries somde snoeihard de oorzaken op van de ondergang van RTL Late Night: het gefrunnik aan Dionne Stax, de RTL-propaganda en zijn kritiekloosheid. Tan had het absoluut niet verwacht, maar reageerde positief. Wel ging hij snel erna weer over naar het volgende onderwerp.

Van der Bas had het liever naders gezien. “Als een totale anticlimax ging hij na deze keiharde roast over tot de orde van de dag en hield hij een braaf interviewtje met de keurige Floortje Dessing.”

Een gemiste kans, vindt ze. “Wat had ik Tan graag zichzelf zien worden, het draaiboek zien weggooien en met De Vries in gesprek zien gaan over waarom hij weg moet bij RTL Late Night. Maar dat is dus precies het probleem: Tan wil ondanks dit echec bij Late Night de komende jaren tóch door aan de RTL-leiband. En koos opnieuw, zoals we dat van hem gewend zijn, voor de veilige route.”

Naast de lovende woorden van het AD, hebben ook de Volkskrant en Het Parool geschreven over de roast. De Volkskrant vindt De Vries zelfs de mediatopper van de week: “Het goedmoedige karakter van RTL Late Night, gewoonlijk een talkshow waarin de scherpe randjes driftig worden bijgevijld, was verdwenen. De toeschouwers en de gasten aan tafel reageerden verbijsterd.

En NRC-columnist Arjen Fortuin: “Ik ben geen liefhebber van het genre, maar uiteindelijk gaf De Vries een geestig én adequaat overzicht van de zwakke plekken van het verdwijnende programma: de zoetigheid, het gebrek aan verrassing, de overdosis RTL-promotie.

De roast kwam gisteren ook kort aan bod in de talkshow van Eva Jinek. Daarin zei Johan Derksen: “Nog één zo’n optreden van Peter en dan word ik nog fan van hem. Daar was geen speld tussen te krijgen. Of je het moet doen, is een ander punt, maar ik vond het heel goed.

Luuk Ikink vertelde in RTL Boulevard dat hij vooraf op de hoogte was van de roast en erg gespannen was. “Het was echt spannend. Ik zat ondertussen op de app met een aantal van de redactieleden. Die waren wel echt nerveus hoor. Zij hadden dit bedacht, maar je weet natuurlijk nooit echt helemaal hoe het gaat vallen, of Humberto het leuk gaat vinden. Eind goed, al goed.

De Trouw-recensie van Renate van der Bas kunt u lezen via Blendle, de Volkskrant-rubriek Top & Flop leest u hier en de NRC-column van Arjen Fortuin hier.

Lees ook:
Bizarre tv: Peter R. de Vries roast Humberto Tan keihard (gisteren)
Peter R. de Vries twijfelde even over Dionne-grap (gisteren)
‘Humberto-roast had RTL Late Night kunnen redden’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen