Thijs Römer weg bij RTL; Moordvrouw stopt

Thijs Römer is per januari gestopt als creatief directeur van de drama-unit van RTL Productions. Bovendien stopt ook zijn dramaserie Moordvrouw op RTL 4. Dat heeft de acteur gezegd op NPO Radio 5. Römer had zijn baantje te danken aan zijn goede vriendschap met Erland Galjaard, maar ook hij ligt er nu uit als RTL-baas. “Ik ben nu sinds januari weg bij RTL. Ik heb het een paar jaar gedaan met heel veel plezier“, zegt de 39-jarige acteur. “Maar ik miste toneelspelen wel echt.

De acteur is blij dat hij weer op het toneelpodium staat. “Een paar jaar vond ik het lekker om het niet te doen, maar na een paar jaar begon ik het weer te missen. Nu doe ik Blind Date en straks ga ik Art doen.”

Römer was creatief betrokken bij de producties van RTL. “Vaak hield het in dat ik iets bedacht en dat ik ervoor zorgde dat het uiteindelijk kant-en-klaar wordt afgeleverd bij de zender. Alle stappen van het begin tot het eind, daar ben je bij betrokken.”

Nu komt Mocromaffia eraan, vanaf oktober op Videoland. “Ik heb dat initiatief genomen met Achmed Akkabi. Dan is het de schrijvers overtuigen dat het een serie moet worden, want het is een boek. Dan de zender overtuigen dat het een goede serie kan worden. Toen het ging draaien, namen anderen het over. In de laatste periode kom ik er weer bij in de montage en dan moet ik zorgen dat wat wij hebben verkocht aan de zender, dat we dat ook afleveren.

En komt Moordvrouw nog terug? “Volgens mij niet. Ik weet niet of ik nu voor mijn beurt praat. Bij mijn weten niet. Wij deden dat altijd de tweede helft van het jaar, augustus tot december. Nou, dat is het bijna. Ik weet in elk geval dat ze mij niet ingehuurd hebben. We hebben zeven seizoenen gemaakt met veel plezier en succes, maar ik heb het idee dat het daarbij blijft. Dat is toch mooi, zeven seizoenen?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen