Televisiester Paul de Leeuw vertrekt bij BNNVARA

Paul de Leeuw stopt na deze zomer als presentator bij BNNVARA. Zijn laatste klus is Ranking the Stars, dat op 15 juli begint op NPO 3. Dat heeft de omroep laten weten. De Leeuw werkt al sinds 1990 voor VARA, later BNNVARA. Na het stoppen van De Kwis zoekt hij naar een ander programma waar hij een bijrol in heeft en niet ‘de kar hoeft te trekken’, zo laat hij weten in een persbericht. “Ik ben BNNVARA dankbaar voor alles wat ik heb kunnen maken. Succesvol en minder succesvol.

De presentator gaat ergens anders aan de slag. “Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren. Ik heb nu gesprekken met een aantal partijen die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven. Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.

Robert Kievit, mediadirecteur van BNNVARA, laat weten: “Met zijn programma’s en uitgesproken persoonlijkheid heeft Paul eerst de VARA en later BNNVARA door de jaren heen veel kleur gegeven. Paul heeft een onstuitbare energie en is altijd op zoek naar nieuwe wegen.”

Van het opzienbarende en ontregelende ‘De Schreeuw van de Leeuw’ tot de hilarische comedy ‘Seth en Fiona’, van het spraakmakende en vaak ontroerende ‘Mooi! Weer de Leeuw’ tot een live aflevering van ‘Lekker Laat’, die zich op de fiets afspeelde. We vinden het heel jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte.”

De Leeuw was voor het eerst te zien bij de VARA met ‘De Schreeuw van de Leeuw’ en maakte later programma’s als ‘Laat de Leeuw’, ‘PaPaul’, ‘Sint & De Leeuw’, ‘Pauls Puber Kookshow’, ‘Mooi! Weer de Leeuw’, ‘Lekker Laat’ en ‘De Kwis’. In 2016 ontving hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

Een overstap van De Leeuw naar RTL 4 is niet ondenkbaar. Hij heeft al eerder korte tijd voor die omroep gewerkt.

Lees ook: RTL 4 strikt Paul de Leeuw voor Holland’s Got Talent (het bericht hierna)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen