Telegraaf opgeschrikt door aanslag: ‘Komt hard aan’

De Telegraaf is vannacht rond 4 uur het slachtoffer geworden van een aanslag. Een Volkswagen-busje reed met flinke snelheid de glazen puit van het gebouw in, waarna deze in de brand vloog. De vlammen kwamen tot zeker veertien meter hoog. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is de gevel van het hoofdkantoor wel ernstig beschadigd. De politie spreekt van een gerichte actie. “Alles wijst op een aanslag. Wij laten ons niet intimideren”, aldus hoofdredacteur Paul Jansen.

Waarschijnlijk was alleen de beveiliger aanwezig. “Het had erger kunnen aflopen. Het is midden in de nacht gebeurd. Er zijn niet zo veel mensen aanwezig op dat tijdstip. Dat is misschien een geluk bij een ongeluk, maar het maakt deze kwestie niet minder erg“, zegt Jansen.

Dit komt natuurlijk hard aan bij de redactie maar ook bij andere collega’s van TMG, maar ook zij zullen hun schouders eronder zetten en gewoon vastberaden doorgaan met het werk waar zij mee bezig zijn.

De bestuurder van het busje heeft zijn best gedaan. “Er staan grote zware betonnen bloembakken voor de gevel. Alleen als je echt wilt kom je bij die pui”, zegt plaatsvervangend hoofdredacteur Wim Hoogland.

 

Het is niet bekend wie er achter de aanslag zitten. De eerste beelden zijn te zien op de website van De Telegraaf.

Vorige week werd met een raketwerper geschoten op het gebouw van tijdschrift Panorama, enkele honderden meters verwijderd van De Telegraaf. Daarvoor is een 41-jarige man uit Woerden gearresteerd.

Foto: Google Street View

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen