Talpa Radio zoekt talenten voor zijn radio-opleiding

Niet alleen BNNVARA heeft een eigen radio- en tv-opleiding, maar mediatalenten kunnen ook terecht bij de academie van radiogigant Talpa Radio. Op zaterdag 7 juli vindt voor de tweede keer een talentendag plaats. Dat heeft het bedrijf van John de Mol laten weten. Talpa Radio, het bedrijf achter Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica, spreekt van een ‘felbegeerde opleiding’ waarbij de radiomakers van de toekomst worden klaargestoomd op het gebied van radio, video en online.

De campus is op zoek naar dj’s, nieuwslezers, producers, online -en social redacteuren en videotalenten. Zij runnen onder begeleiding van de Talpa Radio-professionals met elkaar het online station ‘XM, The Talent Station’. De zender is te beluisteren via xmradio.nl en nederland.fm.

Menno de Boer, radiodirecteur van 538, zegt: “Talent is toekomst! Het is geweldig te zien en te horen wat voor waarde de eerste lichting talenten heeft laten zien voor onze zenders. Door hen onderdeel uit te laten maken van de programmateams kunnen we ze ‘op maat’ coachen en krijgt talent echt vleugels.”

Van de eerste lichting is een aantal direct doorgestroomd, zegt De Boer. “Zo zijn Chantal Hutten en Anoûl Hendriks als dj te horen in de 538 nacht en in het weekend. Milou de Bats en Sydney Smit zijn vaste 538-producers geworden. Elles Lenssen is producer bij Radio Veronica en Bas Booister valt in als nieuwslezer op Radio Veronica en 538. Kortom; we zijn er op gebrand niet alleen talent te scouten, maar er echt iets mee te doen. Dus meld je aan!

Naast de coaching en begeleiding werken de talenten ook actief mee aan programma’s en events van de Talpa Radio zenders zoals 538Koningsdag, de Top 1000 Allertijden en Das Coen und Sanderfest.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding is er wel relevante en aantoonbare ervaring nodig. Op de site van de Campus staat alle informatie. Aanmelden voor de Talpa Radio Campus kan via vacatures.talparadio.nl.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen