SBS 6-quiz LUCKY13 in première: ‘Is geen belspelletje’

Vanavond is het zo ver: SBS 6 lanceert zijn nieuwe vooravondquiz LUCKY13, met 3FM-dj Rob Janssen als het verrassende gezicht. Elke dag stelt Janssen de kijker twee series van dertien vragen: iedereen die thuis meespeelt met de app en alle vragen goed beantwoordt, krijgt een deel van de prijzenpot. Bij het eerste spel van de aflevering is dat 1.000 euro, bij het tweede spel 2.000 euro. Is dit niet gewoon een belspel? “Eigenlijk is Lucky13 niet meer te vergelijken met die oude belspelletjes.

Janssen vervolgt in De Telegraaf: “Dit is niet alleen gratis om aan mee te doen, maar de vragen zijn ook een stuk uitdagender. Net als bij een pubquiz gaat het alle kanten op, van popmuziek tot topografie.

De te winnen geldbedragen zijn niet echt hoog, aangezien het verdeeld moet worden onder veel kijkers. “Het is sowieso leuk om mee te spelen, of je nou €100 wint of €4,13. Met veel winnaars zul je geen wereldbedrag krijgen, maar het komt wel heel snel op je rekening te staan. Toch weer geld om een pilsje van te kopen.

Het wordt echt iets anders dan we nu al kennen, vult Janssen aan bij NU.nl. “In de basis maken we geen televisie, maar iets voor mensen die via de app meespelen. En daarom moet je mensen ook anders aanspreken. Het wordt geen ‘goedenavond dames en heren’.

Het echte interactieve deel is in de pauze, als er reclame is. Dan gaan we in de app natuurlijk nog gewoon door. En dan is het eigenlijk een radioshow in de app.

LUCKY13 is om 19.00 uur te zien op SBS 6, direct na Marktplaats: Heel Holland Handelt en voorafgaand aan Utopia 2.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen