Ruud de Wild weet nog niet of hij naar de ochtend wil

NPO Radio 2-ster Ruud de Wild is er nog steeds niet over uit of hij zijn marktleiderschap in de middagspits wil opgeven om Gerard Ekdom op te volgen in de ochtendspits. Dat heeft hij vanochtend gezegd in de ochtendspitsshow van Giel Beelen op Radio Veronica. De Wild bekende vorige week in het AD dat hij een verhuizing overweegt. “Dat is een chique manier om te zeggen dat je gevraagd bent en erover na moet denken, maar ik weet het niet“, aldus de radiomaker.

Veel dj’s zien de ochtendspits als het hoogst haalbare, maar het betekent ook dat je leven drastisch verandert, omdat je al om 6.00 uur in de studio moet zijn. “Ik weet ook niet of ik een ochtendmens ben. Ik heb het ooit bij Qmusic gedaan en we weten allemaal hoe het daarna met mijn carrière is gegaan, ha ha.

Als De Wild daadwerkelijk naar de ochtend verhuist, dan zitten er wel héél veel grote namen in de ochtend. De Wild zit dan in de ochtend van marktleider NPO Radio 2, Edwin Evers op Radio 538, Giel Beelen op Radio Veronica en Gerard Ekdom op Radio 10. “Het wordt dan wel heel druk in de ochtend. Dan wordt het een spits aan ochtendprogramma’s.

De Wild is ook blij met de middag. “In alle eerlijkheid: ’s middags scoor ik goed en daar ben ik hartstikke trots op. Dat komt ook omdat ik met de allerbeste mensen mag werken. Maar weet ik veel.

Verder liet De Wild ook nog wat los over zijn vermeende relatieproblemen. “Ik hoop dat je genoeg quotejes hebt voor Boulevard, dan kom je ook weer in het nieuws“, zei hij tegen Beelen.

Foto: Jasper Zwartjes, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen