Ruben Nicolai: ‘Te veel shownieuws in NOS Journaal’

Ruben Nicolai vindt dat het NOS Journaal heel erg is opgeschoven richting RTL Boulevard. Het gehalte aan shownieuws is soms echt te hoog. Dat heeft hij gezegd in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Nicolai heeft soms het idee dat hij half naar Boulevard kijkt als hij het Achtuurjournaal ziet. “Als je ziet dat het Achtuurjournaal tegenwoordig gewoon de hele week tijd aan Waylon besteedt tijdens het Eurovisie Songfestival… Het raakt elkaar allemaal inmiddels.”

Soms slaat de NOS erin door, meent Nicolai. “Dat Waylon ruzie krijgt met het AD en De Telegraaf, moet dat vier dagen lang vijf-minuten-items zijn in het Achtuurjournaal bij de publieke omroep?

En juist zijn vroegere NPO-collega’s keken hem met een scheef oog aan toen hij overstapte van BNN naar Boulevard. “Over Boulevard hebben sommige mensen hun wenkbrauwen wel over opgetrokken. Een enkele vriend, maar ook wel collega’s. Die zeiden: ‘Ga jij Boulevard doen?’ Ik deed het ook wel omdat Boulevard een andere weg probeerde in te slaan. Of dat is gelukt? Ik heb het idee van wel.”

Nicolai is blij dat hij met RTL een nieuw thuis heeft. “Toen ik wegging bij BNN en naar RTL ging, was het ook het goede moment voor BNN. Ik wil niet zeggen dat ze klaar met mij waren, maar ik merkte aan het contractaanbod dat ze ook wel dachten: als je gaat, vinden we het niet erg hoor. Het was tijd voor een volgende stap en ik ben ontzettend blij dat ik er aan de slag kon.”

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen