RTL met presentatoren-, SBS met acteurstalentenjacht

Geplaatst op Mon 04 Jun 2018 om 9:44

Waar RTL 4 met een talentenjacht voor presentatoren komt, werkt SBS 6 aan een talentenjacht voor acteurs. In de RTL-show kan men een eigen programma winnen, in de SBS-show een rol in een film of dramaserie. Dat heeft de zender laten weten. Het wordt volgens SBS 6 geen typische studioshow. “Het is geen doorsnee acteertalentenjacht, waarbij mensen naar een studio komen om op een kale studiovloer een scène te spelen. Integendeel“, aldus de zender in een kandidatenoproep.

De SBS-talentenjacht speelt zich aanvankelijk af bij de mensen thuis. “Iedereen die een acteercarrière ambieert, mag een zelfgemaakt filmpje insturen, waarin je een beroemde scène uit een film of serie naspeelt. De audities vinden dus plaats in de eigen omgeving van de kandidaten: van de huiskamer tot het toilet, en van de werkvloer tot de sportclub.”

De jury selecteert de meest veelbelovende kandidaten: zij mogen een échte auditie doen. “Deze opdracht is ook op locatie, met een beroemde acteur of actrice als tegenspeler. De kandidaten die hun auditie overleven, gaan door.

Na het spelen van sketches, persiflages en beroemde film- en improvisatiescènes, is de grote winnaar bekend: zijn of haar naam pronkt binnenkort op de aftiteling van een Nederlandse film of serie!

Mensen kunnen zich nog aanmelden. “Heel Nederland, van jong tot oud, kan meedoen: mensen die nog nooit hebben geacteerd, professionele figuranten, amateuracteurs en zelfs (semi)profs.”

Foto: SBS
15 Reacties op “RTL met presentatoren-, SBS met acteurstalentenjacht”


 1. EnZoIsHet!!

  weer zo n talentenjacht gedoe. We zijn dit zat!! allemaal troep.

 2. Flip de Beer

  Misschien kan M meedoen!

 3. Peter

  Steek die talentenjachten toch een keerin je reet. Asjeblieft zeg. Zo gaat iedereen wel Netflix kijken ja.

 4. pieter

  Heel goed , er moeten nog meer talentenjachten komen
  verdwijnen de com zenders vanzelf wel !!!

 5. jdj2050

  Interessant!!!!

 6. Pim

  Wie produceert dit? Audities zien van wannabe acteurs heeft nog nooit gewerkt op tv.

 7. Suomynona

  @ Pim

  Wat dacht je, Talpa natuurlijk.

 8. Sven L.

  Lijkt me erg saai om te zien. Acteertalent (of het gebrek eraan) kan een kijker zich amper mee identificeren.

 9. Den Draaiert Joost

  Bij RTL hebben ze de hoop opgegeven om succesvol te zijn

 10. Karel

  SBS komt altijd met een variant als antwoord.

 11. ed

  Hee, is dit een nieuw format. Nog nooit van een talentenjacht gehoord. Kan mijn hond ook meedoen. Is erg goed in het maken van hoopjes.

 12. Joop Olienood

  en de winnaar staat al vast? Net als bij dat unieke “The Voice”.

  Waarschijnlijk uitgerangeerde presentatoren die het weer mogen proberen en een enkele beginner (die nooit kan winnen) like TVOH

 13. Coeus

  Gaat niet werken. Sowieso kan niemand meteen goed acteren, dus het wordt allemaal matig. Maar kijkers willen dat ook niet beoordelen: als men drama kijkt, wil men zich verliezen in het verhaal, acteren valt pas op als het slecht is. Zangers en dergelijke beoordeel je automatisch. Een talentenjacht met acteurs is trouwens eerder geprobeerd, weggestopt op Veronica, en werkte toen ook niet.

 14. Bart

  We zullen zien wat het gaat worden. Beide talentenjachten zijn in elk geval weer eens wat anders dan dansen, zingen of met een bal op de neus door een brandende hoepel springen.

 15. ano@niem.nl

  Showmasters komt dus terug bij RTL. Kijk dat is op zich wel een keer leuk.
  Al denk ik dat de showmaster van toen niet meer bestaat. Misschien moet RTL eens weer gaan beginnen aan die echte ouderwetse zaterdagavondshows!

  Wedden dat!, Honeymoonquiz, Lottoshow, Sterrenshow, Telebingo!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.