RTL 4-ster Twan Huys lacht mee om aanslag op TMG

Twan Huys, het nieuwe boegbeeld van de late avond van RTL 4, heeft tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten meegelachen om een bizarre grap over de aanslag op het hoofdkantoor van De Telegraaf. Dat is te zien op beelden die de krant verspreidt. Als Tommy Wieringa tegen interviewer Twan Huys zegt dat de aanslag op De Telegraaf ’tijd werd’, beginnen tientallen burgemeesters en wethouders in de zaal te applaudisseren en te lachen. Huys gniffelt mee.

Huys: “Ja, ik zie mezelf nu in een liveprogramma op televisie en wat moet je dan terugzeggen tegen iemand? En Panorama vorige week, geldt daar hetzelfde voor?

Wieringa: “Geldt hetzelfde voor, ja, geldt hetzelfde voor.

De zaal begint opnieuw te lachen. Huys: “Hij valt heel langzaam. Ja, we hebben nog 33 seconden. Hoe eindigen we dit vrolijk?

Wieringa: “Ik heb ook voorgesteld: laat nou meer fragmenten zien, dat is beter dan een gesprek.

Huys: “Nou, dit gesprek is niks mis mee, volgens mij. Althans, wat jij zegt.

Reacties

Mensen reageren verontwaardigd. “Opmerkelijk gebrek aan kritisch vermogen. Krijg je met al die snabbels“, zegt oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk.

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “Goh, hoe solidair ook van Twan, dat hij ‘niet weet wat hij terug moet zeggen’.

Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum: “Echt te triest deze uitspraken en de respons uit de zaal.

Esther Voet van het weekblad van Joods Nederland: “Dit is een goed voorbeeld van wat er mis is in dit land. Burgemeesters lachen als kuddevee om de zogenaamd lollige opmerkingen van Wieringa. En Twan Huys doet gezellig mee. De schaamte voorbij.

Journaliste Phaedra Werkhoven: “Ik vind dit echt behoorlijk ziek.

RTL-journalist Geert Gordijn: “Als dit een grap was, mag iemand hem uitleggen. Als het serieus was, is er geen uitleg voor.

De beelden:

Foto: NOS, Stefan Heijendael

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen