RTL 4 maakt GTST-vervanger van 2018 bekend

Na Ik Kom Bij Je Eten van 2009 tot 2012, Benidorm Bastards-herhalingen in 2013, de GTST Quiz met Carlo Boszhard in 2014, Wie Doet De Afwas in 2015, de dure soapflop Nieuwe Tijden in 2016 en Wie Doet De Afwas-herhalingen in 2017, is nu ook duidelijk welk programma in 2018 de hitsoap Goede Tijden Slechte Tijden gaat vervangen. Het gaat om herhalingen van het RTL 5-programma Foute Vrienden, waarin vier bekende tv-vrienden opdrachten in elkaars oortje influisteren.

De zomercliffhanger van GTST is dit jaar op 6 juli en drie dagen later, op 9 juli, beginnen de herhalingen van Foute Vrienden. Op RTL 5 werd dit uitgezonden als wekelijks programma van een uur, dus voor het achtuurslot van RTL 4 worden de afleveringen opnieuw gemonteerd.

De komst van Nieuwe Tijden in 2015 was behoorlijk uniek: het was de eerste keer dat RTL zo veel geld investeerde in een GTST-vervanger. “De laatste jaren hadden we tijdens de zomerstop van GTST programma’s als Wie doet de afwas? en Ik kom bij je eten. Die werden voor een groot deel betaald door adverteerders. Nu doen we het anders. We investeren fors. Het zweet staat op mijn rug. Het is best een gok“, zei contentdirecteur Matthias Scholten toen.

RTL gokte verkeerd: Nieuwe Tijden was geen succes en daarom moet de kijker het sinds vorig jaar weer doen met herhalingen op het GTST-slot.

Overigens verandert er in juli nog meer in de dagelijkse programmering van RTL 4. Het dagelijkse VI Oranje Blijft Thuis wordt op 16 juli opgevolgd door het dagelijkse Nederlandse programma Het Italiaanse Dorp: Ollolai om 21.30 uur en het dagelijkse Britse programma Een Nieuw Leven In De Zon om 22.30 uur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen