RTL Late Night vanavond opgevolgd door VI Oranje

Wilfred Genee is als talkshowhost zo ongeveer het tegenovergestelde van Humberto Tan. Samen met VI-collega’s Johan Derksen en René van der Gijp, die hem elke maandag, woensdag en vrijdag zullen vergezellen, neemt Genee vanavond het tijdslot van RTL Late Night over op RTL 4. Of eigenlijk: zijn programma begint al om 21.50 uur en zal elke avond tot 23.00 uur te zien zijn. En wat gebeurt er op dinsdag en donderdag? “Dan is het een soort Friday Move, maar dan op televisie.

The Friday Move is het veelgeprezen programma van Genee op BNR Nieuwsradio. Hierin ontvangt hij met een wekelijks wisselende sidekick bekende gasten. In de eerste Derksen- en Van der Gijp-loze VI Oranje Blijft Thuis op dinsdag is Beau van Erven Dorens zijn sidekick.

Is het niet een beetje gek dat de ene aflevering een soort Voetbal Inside is en de andere een soort Friday Move? “Het is een bizar format, zo’n tweedelig programma. Voor de kijker eigenlijk niet te volgen, maar daardoor wellicht verrassend. Ik denk niet dat dat in de geschiedenis van de televisie ooit is voorgekomen“, zegt hij in het AD.

RTL was vrij laat met het boeken van leuke buitenlocaties en daardoor komt VI Oranje Blijft Thuis vanuit een vrij saaie Studio 3. “Gewoon in Hilversum“, zegt Genee beteuterd.

Toch heeft Genee er erg veel zin in. “Twee weken nadat we dit programma afsluiten, beginnen we bij Talpa. Opladen? Welnee. Ik heb feitelijk de mooiste baan ter wereld. Praten op een van de grootste zenders over een van de grootste toernooien ter wereld. Ik doe alleen maar leuke dingen.

Het AD-interview met Wilfred Genee kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen