‘Racistische’ Wendy van Dijk aangevallen op Twitter

RTL 4-presentatrice Wendy van Dijk krijgt heel erg veel kritiek te verduren op Twitter om uitspraken die ze heeft gedaan over de houdbaarheid van haar typetje Ushi. Dat is te volgen op het medium. Van Dijk riep op de radio dat ze niet verder wil met Ushi omdat dat typetje ‘nu ook wel racistisch zal zijn’ en critici vinden dat ze daarmee het racismedebat bagatelliseert. Zij wijzen er op dat Ushi niet ineens ‘nu’ racistisch is. “Was het altijd al schat“, zegt Maurits. En Jocelyn: “Was het vanaf het begin al mop.

Regina zegt: “Lmao always been, nog erger; Dushi. Wie heeft groen licht gegeven voor die onzin?

Maartje: “‘Bij alles wat je doet ben je nu racistisch. Het is een heel gevoelige wereld geworden.’ AAAHHRFGGGGGH.

Alain: “Dat was mijn schooltoneelstuk in 1993 ook maar ik heb mijzelf inmiddels wat verder ontwikkeld en probeer niet te blijven hangen in het verleden.

Sofie: “Dus Wendy doet haar typetje Ushi niet meer. Niet omdat ze inziet dat het typetje echt racistisch als de pest is, maar alleen omdat je bang is dat men dit ook wel weer racistisch zal vinden. Jeetje joh doe normaal.

Galadi: “LOL racist white blonde skinny privileged dumbass said what!??

Pascal: “Yep. Vroeger ook al. En Dushi was ook niet ‘op het randje’ maar er ruim overheen. 🚮

Ongeleid antiracisme-projectiel Arzu Aslan: “Het niveau in Nederland 2018: ‘Bij alles wat je doet ben je nu racistisch.’

Jeen: “Hate to break it to you Wendy, maar: dat was ze altijd al, om van Dushi nog maar te zwijgen.

Oud-journaallezer Aldith Hunkar: “🙄🇳🇱 ‘Ineens tegen het zere been’…

Binnert: “Ushi was altijd al een pijnlijke karikatuur van ‘de Japanner’. Als je dat nu nog niet inziet, heb je gewoon een dikke plaat voor je kop.

Sander: “Typisch dat Wendy van Dijk het alleen maar over gevoeligheden en beledigingen kan hebben, en niet het reproduceren van racistische karikaturen kan verbinden met daadwerkelijk beleid en materiële ongelijkheid. Terwijl dat beleid steeds duidelijker wordt.

Greefbeest: “Het duurde tot 2018, maar Wendy is er eindelijk achter dat haar racistische karikatuur inderdaad een racistische karikatuur is. Good busy Wendy.

Elvira: “Dat wás het altijd al, lieve Wendy. Daarnaast was het ook gewoon heel erg kut en verre van grappig. Maar dat terzijde.

Het parodie-account van Willem-Alexander: “Ushi was al racistisch toen zij voor het eerst in een redactievergadering met waarschijnlijk vreselijke veel geschaterlach ter sprake kwam. Maar dat geeft. Voortschrijdend inzicht is ook inzicht.

Stan: “Lol, wat klinkt ze oud en uitgeblust. Ja de wereld gaat verder en niemand lacht nog om je racistische shit deal with it. Ik hoop dat ik op die leeftijd wat minder wereldvreemd zal zijn.

UvA-docent Martijn: “Nee, Wendy, dat was het toen ook al. Wat er veranderd is, is dat mensen die er niet direct last van hebben dat ook vinden.

Van Dijk krijgt ongelooflijk weinig bijval op Twitter. Een enkeling zegt: “We laten ons dit aanpraten. Heeft meer met een soort afgunst te maken. Alles wat autochtonen leuk vinden kapot maken. Wie ligt er nou écht wakker van een verkleed iemand?

Wel krijgt de presentatrice inmiddels veel bijval van GeenStijl en zijn reaguurders.

Lees ook: Wendy van Dijk: ‘Ushi zal nu ook wel racistisch zijn’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen