Prem reageert op ‘mislukte witte muts’ Angela de Jong

Prem Radhakishun vindt het ‘infaam en abject’ dat Angela de Jong, de tv-criticus van het AD, hem neerzet als een racist. Dat heeft hij afgelopen nacht gezegd in het programma Zwarte Prietpraat op NPO Radio 1. Radhakishun brandde de tv-kenner vorige week genadeloos af tijdens een telefoongesprek met Humberto Tan; hij noemde haar een ‘mislukte witte vrouw’. De Jong concludeerde in VI Oranje Blijft Thuis dat hij kennelijk vindt dat je als witte vrouw niet over donkere mannen mag praten.

Nu komt Radhakishun daar weer op terug. “Ik kan vanwege de vele reacties naar mij toe niet anders dan te reageren op de mislukte witte muts Angela de Jong, die het woensdagavond in VI Oranje Blijft Thuis over mij had. Ik heb geweigerd om in de massamedia een reactie te geven, want u weet: wat ik te zeggen heb, zeg ik in dit persoonlijkheidsprogramma, dat Zwarte Prietpraat heet.

“Mijn vriend Wilfred Genee die dit programma nog nooit gehoord heeft werd door zijn redactie voorgeschoteld wat ik vorige week tegen Humberto Tan heb gezegd. Ze lieten wat verknipte fragmenten horen en toen kwam de reactie van de voor een buitenlandse krant werkende Angela de Jong.”

‘Witte’

Radhkishun heeft er geen spijt van dat hij continu de huidskleur van De Jong benoemde. “Beste mislukte stukjesschrijver Angela de Jong, dit programma heet Zwarte Prietpraat en steekt de draak met zogenaamde identiteitspolitiek. Ik benoem daarom iedereen zijn zogenoemde huidskleur of identiteit.”

En als u voordat u uw scheur opentrekt om commentaar te geven de moeite had genomen om het fragment te beluisteren, dan had u gehoord dat Humberto niet in de studio was, maar aan de telefoon zat en dat hij niet inging op mijn tirade. Hij omzeilde op zeer beschaafde manier mijn tirade, elegant als hij is.”

Prime time

De Jong gniffelde nog dat Radhakishun niet bepaald op prime time zit met zijn programma. Hij is namelijk te horen van twaalf tot twee uur ’s nachts. “Dat zegt meer over u als mislukte pseudo-elitaire muts. Van twaalf tot twee ’s nachts werken er mensen: truckchauffeurs, taxichauffeurs, beveiligers, luchtverkeersleiders, artsen, verplegers, politie-agenten, brandweerlieden, schoonmakers, mensen in de horeca en de IT, artiesten, muzikanten en mensen in de drukkerij waar uw mislukte krant gedrukt wordt die door steeds minder mensen wordt gelezen. En de mensen in de distributie die ervoor zorgen dat uw buitenlandse krant straks in de brievenbus belandt.

Hebben al deze mensen geen recht op een topkwaliteitprogramma van een topradiomaker? Tellen deze luisteraars niet voor u? En, mislukte muts De Jong, had u geluisterd naar het fragment, dan had u gehoord dat ik de draak met mezelf stak, want ik heb Humberto gevraagd wat ik verkeerd doe omdat ik verbannen ben naar de nacht van het marginale PowNed en dat hij de koning van de televisie is. Kortom: Angela de Jong, uw optreden laat zien dat u een mislukte witte import-Nederlander bent, die de hardwerkende Nederlanders niet kent en dat u uit uw nek kletst.”

Infaam en abject

Het raakt Radhakishun nog het meest dat De Jong suggereert dat hij geen kritiek wil krijgen van witte vrouwen. “Ik laat mij niet door een mislukte witte muts als u wegzetten als racist.”

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen