Politiek wil hardere aanpak filmende BN’ers op de weg

Geplaatst op Mon 11 Jun 2018 om 9:32

Politiek Den Haag wil dat er harder wordt opgetreden tegen BN’ers die opnames maken terwijl ze autorijden. Het is immers levensgevaarlijk en strafbaar. Dat laten politieke partijen weten in Het Parool. Met name vloggers hebben er een handje van om op te scheppen over hun dure auto door al rijdend opnames te maken, zoals bijvoorbeeld Lil’ Kleine of rapper Boef. Maar ook een presentator van BNNVARA, Lars Gierveld, ging de mist in: in januari hield hij in Rambam al rijdend een A4’tje vast.

Kopieergedrag ligt op de loer, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Verkeer). “Het is bloedlink om zo bezig te zijn met andere dingen terwijl je achter het stuur zit. Als bekende Nederlander ben je rolmodel voor heel veel mensen en vooral voor kinderen. Je wilt toch niet dat zij je volgen en dat ze dan bij een ongeval betrokken raken?

CDA-Kamerlid Maurits von Martels vindt het belachelijk. “Van BN’ers hoop en verwacht je eigenlijk dat ze het goede voorbeeld geven.

En de SP wil dat de politie actief op zoek gaat naar BN’ers die zich op deze manier misdragen. “Die mensen hebben een groot bereik. Dan moet je met ze in gesprek over hoe stom het is dat ze dit doen“, zegt partijwoordvoerder Cem Lacin.

Verkeersofficier Dames legt uit dat het Openbaar Ministerie BN’ers al in de gaten houdt. Zo had hij laatst een gesprek met een BN’er die gevaarlijk rijgedrag had gefilmd. “Ik heb een deal met hem gemaakt dat hij niet vervolgd zou worden, mits hij in een video zou vertellen hoe ontzettend stom het was wat hij had gedaan.”

Het Parool-artikel ‘Filmende BN’ers achter het stuur gevaar op de weg’ kunt u lezen op Parool.nl.

Foto: BNNVARA
12 Reacties op “Politiek wil hardere aanpak filmende BN’ers op de weg”


 1. scott_0

  Haha DenHaag gaat weer iets aanpakken hahaha

 2. Paul Goudsmit

  Ik met mijn 41 jaar en in het bezit van dus voldoende levenservaring ben het hier volledig mee eens. Zij hebben een voorbeeld functie en moeten bij overtreding ook extra gestraft worden. Ik wil me niet op de borst kloppen,want zo ben ik nu eenmaal niet ,ik ben degene geweest die de overheid hier op attent gemaakt heeft.

 3. koen

  Een remedie rijbewijs intrekken.

 4. Matty

  Heel goed, dubbel straffen. Maar het liefst met een taakstraf en/of detentie want boetes betalen ze uit hun achterzak met het vele geld, wat wij weer betalen om hun salaris te storten.

 5. Ljk

  Laat ze eerst alle appende ambtenaren op de fiets aanpakken. Al 3 op mijn bumper gehad, omdat ze doorreden waar ze moesten stoppen. Een ware plaag in Den Haag. Overigens, wel makkelijk als minister met chauffeur om dit te zeggen.

 6. Otto Groeneveld

  Hahaha die harde aanpak van de politiek kennen we. VVD’er Dekker die willens en wetens zwaar gestoorde moordenaars vrij laat tegen alle adviezen van experts in. Politiek en harde aanpak hahahaha.

 7. Freek

  Het bewijs hebben ze zelf openbaar gemaakt. Flink boete. Bij herhaling een zwaardere straf.
  Ik zag het laatst ook bij Enzo Knol voorbij komen. Alsof het de normaalste zaak is om al auto besturend jezelf te filmen.

 8. Bart

  Nadia Moussaid vervangt Eva Jinek deze zomer.
  Van alle namen die eerder genoemd werden is deze gekozen. Dit wisten we natuurlijk stiekem allemaal al want dit hoort namelijk helemaal bij de typische deug cultuur waar we met zijn allen maar mooi in zitten.
  Schandalig dat het programma Nieuwe Maan nog steeds op de buis is en wat en wie daar allemaal in voorbij komt. Het is zelfs zo erg dat er mannelijke gasten bij zijn (zaten) die niet door Nadia geïnterviewd wilden worden omdat zij vrouw is. Zij ging hiervoor van tafel en in het verleden deed dan Aad van den Heuvel het gesprek met de meneer. Dat je dat toe laat als vrouw en dat de NPO en de politiek dat toe laat in in Nederland.

 9. Paul Goudsmit

  Ik ben ervoor om hiervoor de doodstraf in te voeren. Zijn we ook af van die strontvervelende bn ers programma s.

 10. Ruk

  En de burger wil hardere aanpak van liegende en falende
  Politici

 11. Japie

  Nog zwaarder straffen, bij autorijden moet je jouw aandacht op de weg houden.
  Jaarlijks al verkeersdoden genoeg!

 12. bert

  dan ben je ook dommert zeg, in je studentenprogrammaatje steeds iedereen terechtwijzen en vervolgens zelf zonder handen aan het stuur. Dta programma is al sinds haar tweede seizoen niets meer waard. deze gasten staan op het eindperron van hun carrière.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.