Politiek wil hardere aanpak filmende BN’ers op de weg

Politiek Den Haag wil dat er harder wordt opgetreden tegen BN’ers die opnames maken terwijl ze autorijden. Het is immers levensgevaarlijk en strafbaar. Dat laten politieke partijen weten in Het Parool. Met name vloggers hebben er een handje van om op te scheppen over hun dure auto door al rijdend opnames te maken, zoals bijvoorbeeld Lil’ Kleine of rapper Boef. Maar ook een presentator van BNNVARA, Lars Gierveld, ging de mist in: in januari hield hij in Rambam al rijdend een A4’tje vast.

Kopieergedrag ligt op de loer, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Verkeer). “Het is bloedlink om zo bezig te zijn met andere dingen terwijl je achter het stuur zit. Als bekende Nederlander ben je rolmodel voor heel veel mensen en vooral voor kinderen. Je wilt toch niet dat zij je volgen en dat ze dan bij een ongeval betrokken raken?

CDA-Kamerlid Maurits von Martels vindt het belachelijk. “Van BN’ers hoop en verwacht je eigenlijk dat ze het goede voorbeeld geven.

En de SP wil dat de politie actief op zoek gaat naar BN’ers die zich op deze manier misdragen. “Die mensen hebben een groot bereik. Dan moet je met ze in gesprek over hoe stom het is dat ze dit doen“, zegt partijwoordvoerder Cem Lacin.

Verkeersofficier Dames legt uit dat het Openbaar Ministerie BN’ers al in de gaten houdt. Zo had hij laatst een gesprek met een BN’er die gevaarlijk rijgedrag had gefilmd. “Ik heb een deal met hem gemaakt dat hij niet vervolgd zou worden, mits hij in een video zou vertellen hoe ontzettend stom het was wat hij had gedaan.”

Het Parool-artikel ‘Filmende BN’ers achter het stuur gevaar op de weg’ kunt u lezen op Parool.nl.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen