Paulien Cornelisse wordt voorpaginaster Volkskrant

Paulien Cornelisse vertrekt als columnist bij het NRC om aan de slag te gaan als voorpaginaster van de Volkskrant. Ze gaat vanaf 27 augustus afwisselend met Sander Donkers een stukje van 150 woorden schrijven op de voorpagina. Dat heeft de krant laten weten. Cornelisse en Donkers zijn de opvolgers van Arnon Grunberg, die in mei van dit jaar stopte na zijn 2.500ste voorpaginacolumn. De krant kiest dus voor twee opvolgers. Donkers is afkomstig van het tijdschrift Vrij Nederland.

Hoofdredacteur Philippe Remarque is enthousiast over het tweetal. “Hun stijl verschilt, maar beiden zijn meesters in de persoonlijke observatie die de geest verruimt, je blik op de actualiteit ontregelt of je gewoon doet lachen. Daar kan een mens ’s ochtends naar snakken, zo aan het begin van de krant.

Paulien Cornelisse is theatermaker en bekend van haar column over taal in nrc.next en NRC Handelsblad. Dit weekend schrijft ze voor die krant haar laatste column. Haar boeken Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets werden bestsellers. In september zendt de VPRO een serie uit waarin ze de kijker rondleidt door Japan.

Sander Donkers werkt voor Vrij Nederland, waar hij onder meer schrijft over popmuziek. Hij is de auteur van een biografie van Golden Earring-zanger Barry Hay. Zijn werk is meermaals bekroond met journalistieke prijzen. Toen Vrij Nederland nog wekelijks verscheen, schreef Donkers mee aan de satirische openingsrubriek De week waarin…

Donkers viel eerder in voor de Volkskrant als columnist. Hij schrijft deze zomer opnieuw een column in V Zomermagazine.

Foto: DWDD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen