Paul de Leeuw heeft nog geen exclusief contract bij RTL

Paul de Leeuw gaat voor RTL 4 in de jury zitten voor Holland’s Got Talent, maar heeft geen exclusief presentatiecontract getekend bij de zender. Wel vinden er interessante gesprekken plaats. Dat heeft de tv-ster gisterenavond gezegd in RTL Late Night. De Leeuw vertrekt na maar liefst 28 jaar bij BNNVARA, zo werd gisteren bekend. “BNNVARA heeft veel meer programma’s en ik ben natuurlijk niet meer de populairste of de meest hotte presentator, maar ik wil nog wel goed ingezet worden.

Het lijkt erop dat de omroep niet echt zijn best heeft gedaan om De Leeuw in huis te houden. “Op een gegeven moment had ik geen contract meer, dat werd ook niet verlengd en het duurde steeds langer.”

Dat heeft mede te maken met directiewissels. “De directie van de VARA ging op een gegeven moment weg. Eén van de directeuren ging naar Talpa, de ander naar de NOS. Begrijpelijk, want het zijn mooie banen, maar er gebeurde voor mij heel weinig.”

Het maakte De Leeuw nerveus. “Toen dacht ik: als iedereen in dit grillige landschap gaat bewegen – SBS gaat opnieuw beginnen en RTL-mensen gaan weg – en amusement minder wordt bij de publieke omroep, dan ga ik ook maar bewegen en kijken of er wat te halen valt.”

Toen kwam RTL. “Met Holland’s Got Talent, een fijn format. Ze zeiden: ‘Wil je bij de VARA blijven?’ Toen zei ik: ‘Ik kan dit doen, maar ik heb geen contract.’ Toen zeiden ze: ‘Als je geen contract hebt, wil je dan geen andere dingen gaan doen?’ Dan zit je 28 jaar bij de VARA en dan moet je gaan kiezen en nadenken.”

Zijn gevoel koos uiteindelijk voor RTL. “Er zijn bij RTL een paar mensen waarmee ik heel goed door een deur kan, met name Ellen Meijerse. In 2014 ben ik ook bij RTL geweest en toen is er ook gevraagd of ik wilde overstappen, maar toen bleef ik bij De Kwis. Zo lang De Kwis zou bestaan zou ik bij de VARA blijven, want dat was mijn kindje. Toen stopte De Kwis.

Een maand geleden voerde De Leeuw zijn eerste toekomstgesprekken met BNNVARA. “En afgelopen week heb ik ze verteld dat ik Holland’s Got Talent ga doen. Dat begrepen ze ook wel. Toen zeiden ze dat ze wel willen dat naar buiten komt dat we in harmonie uit elkaar zijn gegaan, dat ik geen contract heb en dus geen breuk heb veroorzaakt. Ik ga een nieuwe richting in. Ja, dat vind ik heel eng.”

Gaat hij voor het geld? “Ik verdien nu meer dan bij de publieke omroep. Natuurlijk is dat heel fijn, maar ik heb 28 jaar betaald gekregen bij de publieke omroep wat ik waard was en daar was ik altijd blij mee. Dat is dus niet de echte reden, maar daar kom je niet van af.

Een exclusief contract met RTL heeft De Leeuw dus niet. “Er is nog niet getekend, maar ik heb wel heel leuke gesprekken.”

Lees ook:
Televisiester Paul de Leeuw vertrekt bij BNNVARA (gisteren)
RTL 4 strikt Paul de Leeuw voor Holland’s Got Talent (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen