NRC vindt M’s sidekick Thijs Boontjes helemaal niets

Arjen Fortuin, de tv-recensent van het NRC Handelsblad, denkt dat Margriet van der Linden het geforceerde sidekickschap van Thijs Boontjes maar beter kan laten varen. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Boontjes verzorgt met zijn band de muziek in haar talkshow M, maar wordt door Van der Linden ook regelmatig naar zijn mening gevraagd. Dan komt er eigenlijk nooit iets zinnigs uit. “De eerste min is de geforceerde poging om van bandleider Thijs Boontjes óók een soort sidekick te maken.”

Het werkt gewoon niet, aldus Fortuin. “Boontjes lijkt me een hele fijne man, maar hij toont zelden tot nooit het gif dat een sidekick spannend maakt. Zijn gesprekjes met Van der Linden zijn daardoor wat ongemakkelijk.”

Zijn tweede kritiekpunt is de rommeligheid van M en zijn derde kritiekpunt is de neiging om het programma licht te maken.

Er zijn echter meer pluspunten dan minpunten, stelt Fortuin in zijn column, dus hij denkt dat het nog best wat kan gaan worden met het programma van Margriet van der Linden.

Overigens is het voor Thijs Boontjes te hopen dat Catherine Keyl gisteren niet voor de buis zat, anders is hij er gloeiend bij.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen