NPO tevreden over vervrouwelijking van de radio

De NPO vindt dat het best prima gaat met de vervrouwelijking van de publieke radiozenders. Er zijn veel meer vrouwspersonen te horen dan een paar jaar geleden. Dat zegt radiodirecteur Jurre Bosman tegen Spreekbuis.nl. De mediavaksite vindt dat het diversiteitsbeleid van Shula Rijxman nog lang niet geslaagd is en wijst op het lage percentage aan vrouwelijke dj’s op Radio 1 (23 procent), Radio 2 (26 procent), 3FM (29 procent), Radio 4 (30 procent) en Radio 5 (33 procent).

De percentages zijn nog te laag, maar stijgen wel, zegt Jurre Bosman in een reactie. “In 2014 (toen ik als zendermanager op Radio 2 begon) waren er twee vrouwelijke dj’s op Radio 2. Nu zijn het er 10. We zijn er nog niet, maar we zien gelukkig de resultaten van ons streven om meer vrouwen achter de microfoon te krijgen.”

Bekende vrouwelijke NPO-dj’s zijn bijvoorbeeld Annemieke SchollaardtEva Koreman en Angelique Houtveen. Zij zorgen voor nieuwe vrouwelijke aanwas, denkt Bosman. “We merken bij NPO Campus, de radio-opleiding van de NPO, een enorme toename in het aantal aanmeldingen van vrouwelijk talent.”

Overigens wil Bosman benadrukken dat de verhouding man-vrouw bij jongerenzender NPO FunX al bijna 50/50 is. “Hier zijn 9 van 23 dj’s vrouwelijk, bijna 40 procent.

Het artikel ‘Diversiteitsbeleid NPO Radio komt nog nauwelijks van de grond’ kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen