Nieuwe Revu: ‘Boulevard streek met eer Job-primeur’

Jonathan Ursem, de baas van Nieuwe Revu, vindt dat RTL Boulevard er eind vorig jaar een beetje met de eer vandoor ging in de affaire Job Gosschalk. Dat zegt hij in gesprek met HP/DeTijd. Nieuwe Revu bracht in oktober als eerste het nieuws dat er een Nederlandse Harvey Weinstein is en onthulde begin november zijn naam. Daarmee had het blad ‘dé mediascoop van het jaar’, zoals Ursem het noemt. Ook het veel grotere medium RTL Boulevard pakte ermee uit na eigen onderzoek. 

Nieuwe Revu onthulde de naam van Gosschalk in november. Het blad had Gosschalk maandag 6 november om 9.00 uur als deadline gesteld voor een reactie. Boulevard had woensdag 8 november om 10.00 uur als deadline gesteld en werd dus afgetroefd door Nieuwe Revu. De Revu bracht het nieuws als eerst, hoewel het blad pas op woensdag in de winkels lag.

Ursem is er blij mee. “Nou ja, wij zijn hier maanden mee bezig geweest, en dan dreigt iemand anders er met de primeur vandoor te gaan. Dat wil je niet. Ik heb dat stuk eigenlijk vooral geschreven omdat RTL Boulevard er een beetje met de eer vandoor ging. Want zij brengen het op tv, met een veel groter bereik. Maar wij hadden het al eerder, het lag allang bij de drukker. Maar uiteindelijk wilden we gewoon een misstand aan de kaak stellen, en dat hebben we goed gedaan.

Het ging ook een beetje om de eer. “Nou ja, eer. Het is meer zonde van je werk.

Boulevard begon een beetje met die eer te strijken. “Ja. Want wij zouden ’s avonds bij RTL Late Night zitten, maar we werden afgebeld omdat Peter daar moest zitten. Dus ja, het is misschien een soort eer in die zin dat wij de primeur dan willen.

Het HP/DeTijd-artikel ‘Ha, een prooi’, waarin strafpleiter Peter Plasman, Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan Ursem en schrijver en columnist Özcan Akyol praten over trial by media, kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nieuwe Revu

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen