Net5 scoort 156.000 kijkers met finale MasterChef

Met de finale van MasterChef Nederland is er een einde gekomen aan een twee maanden durende stille kijkcijferramp op Net5. Ook de slotuitzending stelde teleur met een magere 156.000 kijkers (3,3 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. MasterChef was sinds april twee keer per week te zien op prime time, gevolgd door andere Nederlandse programma’s die het ook slecht deden. Hoe heeft het mis kunnen gaan? Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum heeft een idee.

Bronkhorst van Vizeum, een bureau dat zendtijd inkoopt voor adverteerders, zag de kijkcijfers op een gegeven moment onder de 100.000 slinken. “Blijft zonde dat de Nederlandse versie van MasterChef op Net5 niet scoort“, zegt hij.

Hoe komt het? “1. Koks te weinig ‘warm’, mis gevoel van Australische versie. 2. Veel te laat in het seizoen gepland, was in februari begonnen. De kandidaten zijn prima.

Ook voor chefkok en jurylid Freek van Noortwijk is deze mislukking een domper. De hitsige vriend van Katja Schuurman hoopte op een tv-doorbraak, maar zowel dit programma als RTL 4’s Superstar Chef (dat deze week ook ten einde kwam en waarin hij ook een rol had) zijn geflopt.

De finale van MasterChef Nederland is gewonnen door de 40-jarige Frederick van Emstede uit Leiderdorp. Hij reageerde uitzinnig van vreugde op zijn overwinning.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen