Maurice Wijnen kritisch over openingsshow WK Voetbal

Maurice Wijnen heeft gisteren niet genoten van de openingsceremonie van het WK Voetbal in Rusland. Hij vond het optreden van Robbie Williams volstrekt inspiratieloos. Dat heeft hij gisteren gezegd in Shownieuws. Wijnen wist niet wat hij zag. “Ik vond het echt het meest gemakzuchtige, fantasieloze optreden bij de opening van een groot sporttoernooi in jaren. Hij komt op met Let Me Entertain You. Als er één afgezaagd nummer is om welke show dan ook mee te beginnen, dan is het dat.”

Dat liedje is al tig keer gedaan en beter, aldus Wijnen. “En ik vind het een gotspe dat een artiest als Robbie Williams die zo’n grote following heeft, ook onder gay fans, dan gaat zingen ‘I wanna feel real love’ in het land waar echt heel veel mensen geen real love kunnen voelen. Dan denk ik: Robbie, hier stel je mij echt mee teleur.”

Wijnen wijst op het homo-onvriendelijke klimaat in Rusland. Maar moeten de voetbalploegen dan ook niet gaan? “Die doen mee aan een toernooi, waar je als je doorgaat nou eenmaal aan meedoet ongeacht in welk land het is. Maar een popartiest die er bewust voor kiest om op dit moment in de geschiedenis in Moskou zo’n groot podium te kiezen en daar niets mee te doen… Ik ben teleurgesteld.”

Hij staat in Rusland op een openingsceremonie waar Poetin lekker zelffeliciterend bezig is. Daar ga je staan en dan doe je een heel gemakzuchtige greatest hits-show. Jammer.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen