Matthijs begrijpt dat Frans Klein met RTL praatte

Matthijs van Nieuwkerk vindt het best begrijpelijk dat tv-directeur Frans Klein van de NPO met RTL Nederland gepraat heeft om Erland Galjaard op te volgen. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. Even leek het erop dat publieke-omroepman Klein zijn principes inruilde voor het grote geld, maar op het állerlaatste moment krabbelde hij toch terug. “Frans zal met RTL gepraat hebben”, zo laat Van Nieuwkerk weten. “Waarom niet? Het is daar uitdagend koffie drinken.

Zelf heeft Van Nieuwkerk ook ervaring met koffie drinken bij RTL. Sterker nog: hij schroefde zijn salaris bij de NPO flink op door te dreigen met een overstap. Daardoor is hij nu, op de koning na, de best betaalde Nederlander in de (semi)publieke sector met een salaris van 580.000 euro per jaar.

Van Nieuwkerk haakte net als Klein af. “Frans is volgens mij echt verknocht aan een deel van het repertoire van de publieke omroep, en dat is nou net dat deel dat de commerciële omroep niet zo snel zal uitzenden. En geld interesseert hem niet. Dat scheelt.

De televisiebaas zal zijn afgehaakt ‘voor het altaar toen hij de volle omvang van zijn verhuizing voor zich zag, aldus Van Nieuwkerk. “Dat zijn van die idiote celebrale momenten, dan staat de tijd een seconde stil en dat was het moment dat de olifant Ganesh zijn werk deed. Frans zei nee. En ik denk dat hij op dat moment opgelucht adem haalde. Ik ook trouwens.

Lees ook: Frans Klein wil gesprekken met RTL niet bevestigen (7 juni)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen