Management Gerard Joling in gesprek met 100% NL

Het management van Gerard Joling is in gesprek gegaan met 100% NL vanwege hun getroebleerde verhouding. De zanger is boos dat de zender zijn muziek niet draait. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Joling, die zich onlangs misdroeg tegen een dj van 100% NL, begrijpt niks van de zender. “Deze week komt mijn nieuwe single Lekker uit en ik denk dat ik ze maar een taart ga sturen want dit is nu de vijfde waarvan ze nu al gezegd hebben dat ze hem niet gaan draaien. Dat is toch bizar?“, zegt hij.

De zanger vindt dat een zender met Nederlandstalige muziek hem niet kan weigeren. “Hij past niet in het format, zeggen ze rustig. Hoezo? Als je soms hoort wat een goedkope bagger daar dan wel wordt opgepikt…

De NPO draait hem ook al niet, aldus Joling. “Waar moet je dan met je handel naartoe als een zender, die zich 100% NL nóemt, het ook al niet wil!? Maar bel me dan ook niet voor je spotjes, je kalender, om ergens in het oranje te komen opdraven of weet ik veel wat allemaal.”

Is het niet tijd om om tafel te gaan? “Dat heeft m’n management deze week gedaan. Buiten mij om, want van mij had het niet eens meer gehoeven.”

Volgens Joling heeft het gesprek niet veel opgeleverd.

Het Telegraaf-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen