‘Lief dat koningin Máxima de Nederlandse pers bedankt’

Marc van der Linden vindt het lief dat koningin Máxima de Nederlandse pers bedankt heeft voor hun terughoudendheid in de berichtgeving over de zelfmoord van haar zusje Inés. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. Máxima legde na een bezoek aan het protonencentrum van het UMCG-ziekenhuis een verklaring af over het overlijden. Van der Linden zag het uiteraard ook: “Het grijpt me erg aan, omdat ik haar meemaak en deze stem heeft ze normaal niet. Er zit heel veel emotie in.”

Van der Linden ziet Máxima als een dierbare. “Als je iemand kent en veel emotie zit, dan grijpt dat je gewoon aan. Ik heb ook met haar te doen. Een publieke rol is niet makkelijk als je rouw hebt.”

Hij vervolgt: “Tegelijkertijd vind ik het ook lief van haar dat ze ook de media bedankt, want hoe we hier met haar verlies zijn omgegaan is echt een groot verschil met Argentinië, waar de telelenzen op de begraafplaats hingen en het verdriet van Máxima en haar kinderen groot uitgemeten werden in de tijdschriften.”

Dat is in Nederland niet gebeurd. “En dat is denk ik voor haar wel een troost, dat ze zich hier veiliger voelt misschien.”

Buitenlandse media hebben veel foto’s van de uitvaart gepubliceerd, waaronder het Britse Daily Mail.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen