Leo Blokhuis: ‘Het gaat Rob Stenders niet om geld’

Als Rob Stenders daadwerkelijk zijn middagshow op NPO Radio 2 inlevert om de zenderbaas van John de Mols Radio Veronica te worden, dan doet hij dat niet puur voor het geld. Dat zegt zijn zendercollega Leo Blokhuis op Twitter. Blokhuis vindt het erg jammer als Stenders vertrekt, maar wordt nu al moe van de mensen die suggereren dat hij voor de dikke portemonnee van De Mol is gevallen. “Poe zeg, veel zuur ‘het grote geld’-argumenten hier. Zo ken ik Rob Stenders niet.

Blokhuis denkt dat het Stenders vooral te doen zou zijn om de creatieve uitdaging. “Als je een hele zender mag leiden en inrichten (ik ken geen details), dan is het toch gewoon een prachtige stap in zijn carrière? En doe nou niet of jullie promotie/opslag zouden afslaan.”

Volgens het AD gaat Stenders bij Talpa 400.000 tot 500.000 euro per jaar verdienen, terwijl hij bij de NPO niet meer dan 181.000 euro mag verdienen. “Hij doet het alleen als de baan tof is. En ik vind het héél jammer. Maar ja. Ik werk voor Radio 2…“, zegt Blokhuis.

Critici denken dat John de Mol NPO Radio 2 wil verzwakken, nu die zender marktleider is geworden ten koste van zijn eigen Radio 538. “Daar lijkt het wel op ja“, zegt Blokhuis.

En wat vindt Luuk Ikink? “Als ‘ie het zou doen heeft hij groot gelijk.. Erg jammer voor Radio 2, maar zo’n kans als dit komt zelden voorbij. En tuurlijk, meer geld, maar het is geen schande om geld te verdienen. Al denk ik niet dat ie het zou doen als de baan niet zo tof zou zijn (ik ken m alleen van de radio).

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen