Late avond SBS 6 in 2019 op de schop

De late avond van SBS 6 gaat in het jaar 2019 op de schop. Hij wil net als NPO 1 en RTL 4 een talkshow programmeren. Dat heeft zendereigenaar John de Mol gisteren gezegd in RTL Late Night. De Mol gaat onderzoeken of er ruimte is voor een derde talkshow op de late avond. “Ja, maar dat gaat pas in 2019 gebeuren. Dat geeft mij de gelegenheid om eerst eens rustig in september te kijken wat er aan deze tafel gaat gebeuren, wat Twan gaat doen en hoe ze bij Eva en Pauw verder gaan.”

Nu RTL 4 Humberto Tan inruilt voor Twan Huys lijkt het erop dat de kijker straks minder te kiezen heeft op de late avond. Zowel Jeroen Pauw, Eva Jinek als Twan Huys zitten meer in de journalistieke hoek, terwijl Tan altijd meer in de entertainmenthoek zat.

Er lijkt in de entertainmenthoek dus een kans te liggen voor SBS 6. De Mol gaat het komende jaar dus goed kijken naar de late-night-talkshows. “ En dan zie je vanzelf waar de ruimte zit die er nog over is, als er überhaupt nog ruimte is.”

Komt hij dan met een amusementstalkshow? “Dan zullen we kijken of we daar iets voor kunnen bedenken om die ruimte in te vullen, ja.”

Momenteel zendt SBS 6 de programma’s Hart van Nederland en Shownieuws uit op de late avond.

Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen