Klamer wil Knevel niet opvolgen als EO-boegbeeld

Renze Klamer vindt zichzelf niet de aangewezen man om Andries Knevel op te volgen als hét boegbeeld van de EO. Dat zegt de 29-jarige presentator in het AD. Klamer is ongelooflijk gelovig, bidt elke dag samen met zijn vriendin en Voice-ster Pearl Jozefzoon (‘we spreken hardop uit waarvoor we dankbaar zijn en wat er in onze levens speelt’) en heeft ook nog eens contact met God (‘ik ervaar soms nabijheid’). Hij zou het dus perfect kunnen doen als EO-boegbeeld, maar zelf ziet hij dat anders.

Sterker nog: Klamer weet niet eens of hij over vijf jaar nog bij de EO zit. “Zolang de EO me mooie plekken als deze biedt en ruimte heeft voor interessante televisieprojecten, zit ik goed. Maar ik ben niet getrouwd met de EO.

Andries Knevel zou zichzelf nooit zo opstellen. “Dat is een juiste vaststelling, ja. Ik vind Andries Knevel een aardige en hartelijke man, maar ik steek anders in elkaar. Hij is wel echt EO-only. Dat ben ik toch niet.

Wil hij dan niet de nieuwe Mister EO worden? “Ik denk niet dat ik daar heel geschikt voor ben. Daarvoor ben ik toch te veel geïnteresseerd in onderwerpen buiten de traditionele EO-visie.”

Kijk, ik maak graag programma’s waarin ik mezelf kan meenemen. Dan laat ik dus ook mijn geloof zien, want dat is een groot onderdeel van mijn identiteit. Maar ik heb weinig behoefte aan programma’s waarvan het geloof een vast onderdeel is.

Het AD-interview met Renze Klamer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Willem-Jan de Bruijn, EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen