John de Mol wil Rob Stenders als baas Radio Veronica

John de Mol wil Rob Stenders wegkapen uit de middag van NPO Radio 2. Hij heeft hem gevraagd om programmabaas te worden van zijn zender Radio Veronica. Dat meldt het AD zojuist zonder voorbehoud. NPO Radio 2 heeft ochtendspits-dj Gerard Ekdom al verloren aan John de Mol en nu dreigt er nóg een grote naam te vertrekken: Rob Stenders. Het zou een flinke klap zijn voor de marktleider. Volgens het AD laat Stenders nog deze week aan BNNVARA weten of hij vertrekt. 

Het contract van Stenders loopt in januari 2019 af, dus over een half jaar is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Op dit moment verdient de radio-dj 181.000 euro of minder, maar bij Talpa kan hij volgens het AD zo’n 400.000 à 500.000 euro per jaar verdienen.

De Mol wil Stenders niet alleen verleiden met een mooi salaris, maar ook met creatieve vrijheid. “Hij krijgt carte blanche om te doen wat hij wil“, meldt het AD.

Er is ongelooflijk veel rumoer in de Nederlandse radiomarkt. Alleen deze week al werd duidelijk dat Jan-Willem Roodbeen de ochtendshow van NPO Radio 2 overneemt van Ekdom, dat Marieke Elsinga naar Qmusic vertrekt om samen met Mattie Valk de ochtendshow van Q te gaan doen en dat Domien Verschuuren van 3FM naar Q verhuist.

Foto: NPO Radio 2

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen