Jan Slagter wil kritische benadering Turkije bij NPO

Jan Slagter, de baas van omroep MAX, vindt het belangrijk dat de publieke omroepen aandacht blijven besteden aan de misstanden in Turkije. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. President Erdogan heeft wederom de verkiezingen gewonnen en dat leidde ook in ons land tot blije Turken op straat. Onbegrijpelijk, vindt Slagter het. Hij wijst op alle misstanden in Turkije. “Poetin is in ons hoofd de grote boosdoener, maar in Turkije spelen zich net zulke taferelen af als in Rusland.

Slagter hekelt de omgang met journalisten in Turkije. Hij vindt dat onze overheid zich daartegen moet uitspreken. “Wat is de rol van de Nederlandse overheid? Wat doet deze Nederlandse regering? Ik hoor er weinig over, het is nog steeds een bevriend staatshoofd.”

We moeten ons tegen Erdogan keren, aldus Slagter. “We hebben het vaak over Poetin, hè, over wat een slechterik dat is, maar je ziet daar ook heel veel dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen zien. Zeker als het gaat om het vastzetten van journalisten die niet de mening van Erdogan preken.”

Hij roept Mark Rutte op om er iets aan te doen. “Ik vind dat je wel een statement mag maken. Het is heel zorgelijk dat er mensen om hun mening worden vastgezet. We gaan massaal naar dit land op vakantie en ik vind dat de overheid, met name premier Rutte… Ik weet wel dat we een deal hebben en dat het lopen op eieren is, maar…

Is er ook een rol weggelegd voor de NPO? “Het is ook onze taak als journalisten en als omroepen om dit ook iedere keer weer naar voren te brengen wat daar gebeurt als het gaat om collega’s die omdat ze een mening hebben worden vastgezet.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen