Jan Slagter ergert zich aan Telegraafs hetze tegen NPO

Jan Slagter heeft het idee dat De Telegraaf doelbewust bezig is om het imago van de NPO te schaden. Dat laat hij blijken op Twitter. De Telegraaf kwam dit weekend op zijn voorpagina met een aanval op de NPO. De krant maakte zijn lezers wijs dat we voortaan dubbel zouden moeten gaan betalen voor de publieke omroep, omdat het zijn betaalde videodienst uitbreidt. Programma’s blijven echter ook gewoon gratis terug te zien, afhankelijk van de rechten voor minimaal een week, net zoals nu.

Slagter begrijpt de ophef dan ook niet die De Telegraaf veroorzaakt. “NLZIET bestaat al jaren, en waarom nu al die ophef? NLZIET is ook een gezamenlijke betaaldienst van RTL, SBS en NPO. Of past het bewust proberen te beschadigen van de NPO tot de strategie van verschillende kranten om de NPO een kopje kleiner te maken? Beetje doorzichtig.

Het is helemaal niet gek dat sommige programma’s na een week achter een betaalmuur verdwijnen, aldus Slagter. “Omdat producenten niet toestaan dat programma’s langer dan één week zijn terug te zien. Als we dit wel willen, dan moeten we daarvoor betalen.

De omroepbaas moet wel om lachen om een poll in De Telegraaf. ‘Vindt u het een goede zaak dat we een publieke omroep hebben?’, vroeg de lezers aan de krant. Van nota bene de Telegraaf-lezers stemde slechts 24 procent ‘nee’. “Mooi nieuws“, noemt Slagter het.

Slagter vindt het een mooi percentage ‘na drie negatieve overdreven verhalen over de NPO in De Telegraaf’, die hij een ‘beetje makkelijk’ vond. “Had men bij De Telegraaf denk ik ook niet verwacht.

Lees ook:
Telegraaf valt NPO aan: ‘Kijker moet dubbel betalen!’ (zaterdag)
NPO slaat terug naar suggestieve Telegraaf (maandag)
Telegraaf boos op NPO, gooit jaarplan online (maandag)

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen