Humberto uitgebreid afgeslacht in VI Oranje Blijft Thuis

Humberto Tan was maandagavond direct de klos in de eerste aflevering van VI Oranje Blijft Thuis. Zijn zelffelicitatieweek werd flink bekritiseerd door de mannen van VI. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Na een voorzetje van Wilfred Genee, ging Johan Derksen helemaal los. “Ik heb gebiologeerd naar het afscheid van Humberto zitten kijken. Die heeft vijf jaar een talkshowtje gedaan. Die begon aardig, maar vervolgens werd het één grote puinhoop, een afgang en hij werd ontslagen.”

Het was te veel van het goede, aldus Derksen. “Die krijgt een afscheid vijf dagen lang alsof hij honderd jaar een wereldshow gepresenteerd heeft. Ik zit hier 21 jaar, ik ga over 4 jaar weg, dus misschien kunnen we vanavond al aan het afscheid beginnen. Wat is dat voor gelul?

Je zag gewoon dat Tan ervan genoot om in het middelpunt te staan, zegt hij. “Ik heb in een week lang twintig slijmballen langs zien komen die net deden of Humberto onze lieve heer was. Hoe eng kun je zijn? Ze moeten hem ook tegen zichzelf in bescherming nemen. Een redactie moet zeggen: ‘Dit moet je niet meer doen.’

De laatste week van RTL Late Night was één grote lofzang op Tan. “Ik moest al kotsen van die aflevering bij de familie Borsato thuis en dan krijg je dit nog eens eroverheen. Hij kwam echt klaar, hè, zag je het? Hij neemt zichzelf veel te serieus.

Dat zijn vrouw Ineke op de eerste rij zat in de laatste RTL Late Night, was volgens Derksen ongeloofwaardig. “Laten we nou eens gewoon zeggen zoals het is: als jij nou overal buiten de deur ligt te neuken en jij neemt afscheid hier, zitten jouw vrouw en jouw kinderen dan op de eerste rij?

Genee: “Dat denk ik niet.”

Derksen: “Ik denk het ook niet. Het is belachelijk. Ik hoop dat die vrouw zich daarvoor laat behandelen. We hebben er geen reet mee te maken, maar het is ongeloofwaardig en het is allemaal eng. Het is niet echt.”

En waarom moet hij een wassen beeld? Omdat hij een talkshow kreeg waar geen hond naar keek?

Wilfred verbijsterd

Genee is het helemaal eens met Derksen. “Wel even voor de duidelijkheid: de redactie van RTL Late Night doet nu ook dit programma de komende vijf weken. Het zou wel lekker zijn om die mensen enigszins te motiveren, ha ha.”

Derksen: “Daar heb ik schijt aan. Wij zijn toch geestelijk onafhankelijk en zeggen toch wat we willen? Omdat er hier een paar hittepetitten achter de schermen werken, moet ik mijn oren laten hangen?

Genee: “Maar ik vond het ook raar. Ik heb ook met verbijstering zitten kijken. Er werd op een gegeven moment een foto vertoond, die kostte 1.500 euro en die wilde Humberto graag zien. Dan denk ik: stel dat je verzorgen of leraar bent en je verdient 1.500 euro in de maand, en dan zie je dat er een foto 3 seconden in beeld komt omdat de presentator dat leuk vindt. Dat gaat wat ver allemaal.”

Gijp vindt Tan egotripper

De zelffelicitatieweek van Tan ging René van der Gijp ook iets te ver. “Op een gegeven moment ging het gewoon veel te ver. Wij zaten van de week naar Jinek en toen dacht ik al: oje, ik moet straks ook over mezelf en het programma gaan zitten praten. Dat vind ik al niet makkelijk – ik praat liever over voetbal. Dan zit je daar en toen ging ik ’s avonds kijken naar Humberto. Daar ging die Andreetje Hazes een nummertje zingen voor hem. Nou, ik zweer het je: ik had er echt bijgezeten of ik in de sauna zat. Ik was gaan zweten, ik was gaan trillen, ik had tegen die redactie gezegd: ‘Jongens, alsjeblieft, dit gaat veel en veel te ver.’ Maar hij ontspánde ervan. Hij vond het heerlijk.

Als je dat zeg maar laat gebeuren, dan heb je gewoon echt ergens een afslag gemist. Als je daarvan bij de redactie niet zegt van: ‘Dit ging iets te ver.‘”

Als je kijkt wie er voor de tv het nodige betekend hebben: Mies Bouwman, Willem Duys, Willem Ruis, noem ze maar op. Maar dit. Ik bedoel: kom op, met dat kutprogramma, schei uit.

Kritiek

Toen Johan Derksen in september felle kritiek uitte op Humberto Tan, leidde dat tot de veelbesproken ruzie tussen VI en de RTL-top.

Update dinsdag 21.55 uur – Lees ook: Luuk Ikink haalt keihard uit naar mannen van VI

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen