Humberto Tan sluit niet uit dat hij VI-mannen opvolgt

Humberto Tan sluit niet uit dat hij de mannen van Voetbal Inside gaat opvolgen op mannenzender RTL 7. Dat heeft hij zaterdagavond gezegd in een programma op Omroep West. De mannen van VI vertrekken naar Veronica, waardoor de Europa League zonder presentatie zit. Gaat Tan dat doen? “Misschien. Ik zou het niet weten. Ik zei net al dat mijn plan was om tot januari 2019 niets te doen, en dan kun je al geen sport doen. Daarbij moet je er aan het begin van het seizoen al staan.”

Tan heeft zijn twijfels. “Sport ligt me nog steeds na aan het hart, dus ik zal daar in de toekomst wel weer iets mee willen doen, maar ik weet niet of ik dat meteen al zou willen doen.”

Wel lijkt het de presentator heel leuk. “Het lijkt me heerlijk. Het is niet voor niets dat Louis van Gaal is uitgenodigd in die laatste uitzending, omdat ik nog steeds veel met sport heb. Het WK Voetbal is op dit moment, dat zijn dingen waar ik heel blij van word en waar ik echt voor ga zitten.”

Presentator Frits Huffnagel durfde Tan niet te vragen naar de felle kritiek die de mannen van VI hebben gespuid op Tan. Mogelijk zijn daar afspraken over gemaakt met de presentator.

RTL Late Night-exit

Wel blikte Tan terug op zijn vertrek bij RTL Late Night. Die kondigde hij aan in februari. “Ik vond het wel de beste manier om het te doen. Als de beslissing valt kun je een persbericht sturen, maar ik dacht: zeg gewoon wat er aan de hand is. Ik heb het verteld op een woensdag en ik wist het die vrijdag daarvoor. Het heeft niet zo veel zin om daar lang mee te wachten.

Eigenlijk wilde Tan er na de duizendste RTL Late Night op 23 maart mee stoppen. “Maar Erland Galjaard zei toen: ‘Het is misschien wel goed om wél door te gaan.’ En vergis je niet: er zijn heel veel mensen afhankelijk van Late Night, dus als ik zou stoppen na de duizendste, dan hebben mensen geen inkomsten meer. Plus: ik vond en vind dat je gewoon het seizoen af moet maken.”

Tan zei in februari dat hij het niet eens was met de beslissing van RTL. “Ik vond toen dat we nog wel wat dingen konden proberen met Late Night. Het ging niet goed, dat was duidelijk: de kijkcijfers werden minder. Ik dacht: je kunt nog investeren, kijken naar de locatie, maar het was al verleden tijd.”

En nu?

Nu gaat Tan zich bij RTL op amusement storten. “Ik had het plan om tot januari 2019 niets te doen, maar dat gaat niet lukken. Uiteindelijk ben ik erop uitgekomen met RTL dat ik een aantal entertainmentprogramma’s ga doen, Dance Dance Dance, Holland’s Got Talent, The Big Music Quiz en Het Zijn Net Mensen keert waarschijnlijk ook terug, maar ook een interviewprogramma en een natuurprogramma.”

Hoe kijkt hij naar de nieuwe talkshow van Twan Huys? “Op het tijdslot krijg je een nieuw programma. Het zal wel een talkshow worden, maar hoe het wordt, daar bemoei ik me (gelukkig, red.) niet mee.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen