Gastenlijst Zomergasten compleet; onthulling begin juli

De gastenlijst van de Zomergasten-editie van dit jaar is bekend. Presentatrice Janine Abbring gaat vanaf 2 juli zes dagen lang elke dag een naam onthullen via social media. Dat heeft de VPRO zojuist laten weten. Zomergasten, dat op 29 juli terugkeert op de buis, wordt voor de tweede keer gehost door Abbring. “We hebben wekenlang gewikt en gewogen en er zijn heel wat vergaderingen en flessen Sauvignon Blanc overheen gegaan tot we uiteindelijk het ultieme lijstje van gasten hadden.

De gastenlijst staat nu vast. “Het is de kracht van de redactie om ook juist buiten gebaande paden te denken en eigenzinnige, verrassende gasten te scouten. Ik heb heel veel zin in nog een seizoen VPRO Zomergasten.”

Abbring maakte in 2017 haar debuut als presentatrice van Zomergasten. De eindredactrice van Zondag Met Lubach en beste vriendin van Arjen Lubach ontving afgelopen najaar de Sonja Barend Award voor haar gesprek met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

Na de laatste aflevering van Zomergasten gingen de twee toenmalige hoofdredacteuren van de VPRO op de knieën met een grote bos rozen om mij een aanzoek te doen voor het volgende jaar“, vertelt Janine Abbring. “Dat vond ik heel verfrissend. Ze hebben natuurlijk sowieso erg hun nek uitgestoken door mij dit te laten doen, een relatief onervaren iemand. Ze durven out of the box te denken.”

Hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO: “We zijn blij dat Janine ook dit jaar presentatrice van VPRO Zomergasten is. Ze heeft een slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen. Daarbij zoekt ze risico’s op en durft ze ook zichzelf te tonen in de gesprekken. Dat is wel gebleken. We kijken dan ook uit naar een mooie en hopelijk inspirerende nieuwe editie van VPRO Zomergasten.”

Zomergasten is van 29 juli tot en met 2 september 2018 elke zondagavond te zien op NPO 2.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen