Frank van der Lende wil 3FM-show Domien overnemen

Frank van der Lende hoopt dat NPO 3FM hem naar voren schuift om de ochtendshow over te nemen van de naar Qmusic vertrokken Domien Verschuuren. Dat zegt hij vandaag in het AD. Van der Lende volgde in 2015 het middagduo Coen & Sander op bij 3FM, maar degradeerde vorig jaar naar het weekend. “Het moest gezelliger, vond de leiding. ‘Ik ben geen jolig duo’, zei ik altijd. En ja, nu zit er inderdaad weer een jolig duo, Mark en Rámon“, aldus de presentator.

De dj was een maand lang flink pissig om de degradatie bij 3FM, maar zit nu met veel plezier in het weekend. “Lekker praten over seks, drugs en uitgaan. Op die voorkeur spraken luisteraars me tijdens de middagshow ook weleens streng aan: ‘Hallo, er luisteren ook kinderen, hoor.’ Nu kan ik weer lekker roepen wat ik wil.

Nu wil Van der Lende weer terug naar de weekprogrammering. “Ik ben weer klaar om een doordeweeks programma te dragen.

De dj verzocht het AD om die boodschap duidelijk in de krant te zetten. “‘Weet je wat je niet moet vergeten op te schrijven? Dat ik vind dat 3FM me eigenlijk weer elke dag nodig heeft. Echt doen, hè. Gewoon om een beetje reactie uit te lokken. Is toch leuk? En ik meen het. Dat weten ze bij de zender ook wel. En ik heb er vertrouwen in: ze gaan me weer naar voren schuiven als de mogelijkheid zich voordoet.

Op de plek van Domien? “Tja, we gaan er vast over praten. Het bericht dat hij vertrekt is nog zo vers. Maar ik sta overal voor open.

Commerciëlen

Van der Lende tekende onlangs een nieuw contract bij 3FM. Hij heeft ook gesprekken gevoerd met Qmusic. “Klopt, ja. Was een leuk gesprek, maar ik voel me toch echt een publieke omroep-man. Vind het heerlijk te kunnen doen wat ik wil.”

Die vrijheid krijg je niet bij commerciëlen, meent hij. “Zoals ze bij Q en 538 steeds weer dezelfde muziek draaien? Daar heb ik echt geen zin in.”

Giel Beelen probeerde Van der Lende over te halen om naar Radio Veronica te komen. “Ja, Giel zit echt te pushen. Maar ja, wat moet ik daar? Misschien wordt het interessant als ze hun muziekkeuze wat jonger maken.

Een groot AD-interview met Frank van der Lende kunt u lezen via Blendle.

Foto: Michel Snater, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen