Dries Roelvink wil nooit meer aanschuiven bij M

Dries Roelvink peinst er niet over om nog een tweede keer aan te schuiven in de talkshow van Margriet van der Linden op NPO 1. Dat schrijft hij in zijn column in de Story. Roelvink was samen met Ben Cramer en muziekproducent Edwin van Hoevelaak te gast in de eerste vrijdaguitzending van M om te praten over het levenslied. Terugkijken leert dat er amper tijd was voor het item; de heren zaten vrijwel voor spek en bonen aan tafel. Het was amateurisme ten top, aldus Roelvink.

De volkszanger begrijpt de kritiek op M maar al te goed. “Nu ik (…) zelf te gast was bij Margriet, en daardoor wat beter van binnenuit kan oordelen, begin ook ík te twijfelen of de 67 geplande uitzendingen allemaal het levenslicht zullen zien.

Op die bewuste vrijdag werd Roelvink rond 11.00 uur gebeld door een redactrice van M of hij die avond eventueel zou willen praten over het levenslied. Daar voelde hij wel voor en ze gaf aan binnen een uur terug te bellen. Uiteindelijk koppelde ze pas om 16.30 uur terug dat het item doorging. “‘Kun je over een uur in de tv-studio zijn?’“, zei ze.

Roelvink dacht toen al dat het niet door zou gaan, maar kwam uiteindelijk toch naar de studio. Roelvink en de twee andere gasten werden verrast door de kleine hoeveelheid tijd die voor hen was ingeruimd. Van der Linden was vooral druk met haar sidekick en met het instarten van fragmentjes.

De volkszanger heeft letterlijk vier zinnen kunnen uitspreken, maar Van Hoevelaak kwam niet verder dan één zin. “Wat een respectloosheid naar je gasten toe, denk ik dan.”

De Wereld Draait Door is veel beter, aldus Roelvink. Hij was er drie keer te gast. “Al die keren had ik het idee dat Matthijs me begreep en liet uitpraten. Iets dat ik bij Margriet totaal miste“, zegt hij. “Ze stelt een vraag en tijdens het antwoord is ze dan afgeleid door het bedenken wat haar volgende vraag moet zijn.”

Na afloop van ons item bij M keek Ben Cramer, die vanuit Baarn naar Amsterdam was gekomen, mij aan met een blik van: Dit doe ik nóóit meer. En topproducer Edwin zei: Ben ik hier helemaal voor uit Twente gekomen? Wat dat betreft had ík nog mazzel dat ik in Amsterdam woon.

U kunt het item hier terugzien. De Story-column van Dries Roelvink kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen