Blunderend AD stopt met Haringtest en Oliebollentest

Het AD trekt de stekker uit de jaarlijkse Haringtest, de Oliebollentest en de Friettest. Over smaak valt namelijk iets te veel te twisten. Dat zegt hoofdredacteur Hans Nijenhuis in een verklaring. Zowel de Haring- als de Oliebollentest werd vorig jaar onderwerp van kritiek. De vistesters zouden niet objectief zijn en de olieboltesters waren onnodig grievend. En Nijenhuis wil geen middenstanders meer kwetsen. “Wat betreft die grievende teksten bij de oordelen: daar hebben de critici gelijk.”

Nijenhuis: “Ook wij vonden bij nader inzien dat we die beter anders hadden kunnen formuleren. Scherpe recensies kunnen misschien amusant zijn, maar zoals ik in december al in de krant schreef: leedvermaak is geen vermaak.”

Geen groots opgezette Haring-, Friet en Oliebollentests meer dus. “Laten we smaak maar laten wat het misschien toch vooral is: een kwestie van smaak.”

Andere tests en vergelijkingen blijft het AD volop doen. “Woensdag vergeleken we negen snoerloze grasmaaiers, met de namen en functies van de leden van het testpanel erbij. Zo’n product-test doen we inmiddels wekelijks.”

Komend najaar gaan we het aantal tests verder uitbreiden. Maar wel op een manier die bij het AD past: transparant, het glas half vol, op zoek naar de beste producten voor u.”

Vorig jaar viel Nijenhuis lelijk door de mand toen hij zwaar onaardig uitviel tegen een oliebollenbakker in de talkshow van Eva Jinek.

Lees ook:
Hans Nijenhuis gedraagt zich enorm hufterig bij Jinek (december)
Hans Nijenhuis: ‘Ik werd verrast door Eva Jinek’ (december)
Luuk Ikink vindt het AD ongelooflijk hypocriet (december)
Angela de Jong schaamt zich voor Hans Nijenhuis (december)
Hans Nijenhuis blijft bij bizarre werkwijze oliebollentest (december)
Bakker die bij Jinek zat wint bedrieglijke oliebollentest (december)

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen