Angela de Jong vindt soapplan NPO 1 ‘absurd’

Angela de Jong vindt het absurd dat NPO 1 overweegt om EenVandaag in de vooravond te vervangen door een soapserie. Dat schrijft de tv-columnist vandaag in het AD. De Jong wist niet wat ze lás. “Het is de meest absurde ontwikkeling die ik in tijden heb gehoord in tv-land“, zegt de diva, die zich afvraagt of NPO-baas Frans Klein er nog wel bij is met zijn hoofd (het gerucht gaat dat hij overstapt naar RTL). “Het lijkt er sterk op dat hij nu al met zijn hoofd bij zijn nieuwe baan zit.”

Anders kan De Jong het niet verklaren waarom hij EenVandaag naar NPO 2 wil verbannen om plaats te maken voor een soap. “Sinds ONM ter ziele ging, heb nog nooit iemand horen verzuchten dat hij het genre zo mist bij de publieke omroep.

Bovendien is 18.15 uur helemaal geen goed tijdstip voor een soap, aldus De Jong. “Dan is het spitsuur in veel huishoudens en staat alles in het teken van thuiskomen.

En hoezeer ik van een goede soap houd (…) is dat nou iets waar de publieke omroep zich op moet richten terwijl er bezuinigingen dreigen? En wat is het volgende? Het NOS Journaal of de late night talkshow naar 2 ten faveure van een quiz?

Laat ik het zo samenvatten: de bestuurder die dit onzalige plan zelfs maar overweegt, is inderdaad beter op zijn plaats bij de commerciële omroep“, sneert ze naar Frans Klein.

De AD-column ‘Absurd’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
NPO 1 overweegt EenVandaag te vervangen door soap (vorige week)
EenVandaag verzet zich hevig; wil niet wijken voor soap (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen