Katja krijgt voorkeursbehandeling van ambassade

De Nederlandse ambassade in Brazilië heeft Katja Schuurman een voorkeursbehandeling gegeven omdat ze Katja Schuurman is. Dat vertelt haar vriend Freek van Noortwijk in gesprek met de Story. Katja en Freek werden tijdens hun reis door het land overvallen in een buitenwijk. “Naast het feit dat het eng is om een mes op je keel te krijgen, waren we in een vreemd land al onze spullen kwijt behalve één creditcard en Katja’s telefoon“, legt de televisiechef uit in het blad.

Met die telefoon hebben ze hulp ingeschakeld. “We hebben toen de Nederlandse ambassade gebeld omdat we geen paspoort meer hadden. Dat kan normaal gesproken allemaal tien dagen tot twee weken duren, maar wij werden binnen een uur gebeld met de vraag of het echt om Katja Schuurman ging. De volgende dag al hadden we de paspoorten.

Het ambassadepersoneel trekt bekende Nederlanders voor. “Normaal gesproken wil ik niets weten van dat soort voorkeursbehandelingen, maar dit keer was ik er blij mee.”

Schuurman is dit jaar overgestapt van de NPO naar RTL 4. Van Noortwijk was de afgelopen maanden te zien in twee televisieflops: Superstar Chef op RTL 4 en MasterChef Holland op Net5.

Het Story-interview met Katja Schuurman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen