538-Ivo: ‘Stoelendans houdt radioland beetje fris’

Ivo van Breukelen, de nieuwe host van de Top 40 op Radio 538, vindt dat de huidige stoelendans in radioland de boel ‘een beetje fris’ houdt. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Van Breukelen: “Het waren een paar rumoerige weken, maar het is niet zo dat dit voor het eerst gebeurt. Soms worden mensen ontslagen of gaan ze voor een nieuwe uitdaging. We hebben een breed radiolandschap in Nederland, maar tegelijkertijd is er een beperkt aantal plekken waar je terechtkomt.”

De afgelopen periode was er ongelooflijk veel radionieuws. Zo stapte Domien Verschuuren over van 3FM naar Qmusic, verkoos Gerard Ekdom Radio 10 boven zijn huidige zender NPO Radio 2 en dreigde Rob Stenders over te stappen naar Talpa.

Zelf zit Van Breukelen nu geramd als opvolger van Jeroen Nieuwenhuize bij de legendarische Top 40. “De Top 40 is het langstlopende radioprogramma op dit moment geloof ik. In ieder geval dat nog steeds te horen is op FM. Arbeidsvitaminen bestaat ook al echt achthonderd jaar (maar is niet te horen op FM, red.).

De Top 40 is in elk geval iconischer, zegt hij. “Dat begon vroeger al, met verhalen van mijn vader. Hij luisterde naar de Top 40 op zeezender Veronica.

Van Breukelen presenteert de Top 40 vandaag voor het eerst, van 14.00 tot 18.00 uur op Radio 538.

Het Telegraaf-interview met Ivo van Breukelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen