Wilfred Genee: ‘Raar dat Arie wel gek is op Gosschalk’

Wilfred Genee vindt het maar gek dat Arie Boomsma zich publiekelijk zo verzet tegen de homo-onvriendelijke en seksistische sfeer in Voetbal Inside, terwijl hij tegelijkertijd heult met een man die naar verluidt tientallen jonge jongens heeft misbruikt: Job Gosschalk. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. Zelfs Boomsma was ooit bijna slachtoffer van Gosschalk, maar toch is hij nog steeds helemaal gek op de vieze castingdirector. En dat vindt Genee wel een beetje hypocriet.

Je zó verzetten tegen machopraat in een tv-programma en tegelijkertijd misbruik van jonge jongens tolereren is een beetje vreemd, aldus Genee. “Ik vind het heel apart dat iemand die zich bewezen zo heeft misdragen als Job Gosschalk te vuur en te zwaard wordt verdedigd door Arie Boomsma. Daar begrijp ik – en jouw collega Beau geloof ik ook niet – helemaal niets van.”

Boomsma heeft in een YouTube-programma van twee jonge jongens gezegd dat hij de mannen van VI graag een keertje in elkaar klapt. Genee: “Een beetje met twee van die jongens onder zo’n schemerlamp zitten. Die heeft een beetje adrenaline erin gespoten en een beetje testosteron. En toen is Arie een beetje doorgeslagen denk ik.”

Hij meent het niet, denkt Genee. “Wilfred is in de Here natuurlijk, dus hij is van de ene wang en de andere wang, dus ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij het echt meent.

Genee snapt niet dat Boomsma zo’n moeite heeft met de mannenpraat in VI. “Ik heb het idee dat Arie hier en daar wat overgevoelig is. Hij heeft een sterk ontwikkelde feminine kant. Daar heeft hij misschien iets meer last van dan wij.”

Volgens Genee heeft Boomsma vooral een ‘zelfhulpgroep’ nodig. “Als iemand squats gaat maken op het moment dat hij iets op moet pakken of als hij gaat opdrukken met zijn kindje omdat hij dan even aan zijn spieren wil werken, dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Ik ben er ook van hè met ‘vullen of voeden’ en denken om het gezonde eten, maar er is een grens natuurlijk.”

Een tv-confrontatie tussen Boomsma en de VI-mannen in het RTL 4-programma VI Oranje Blijft Thuis is aanstaande. “Er is goed nieuws, op 12 juni zit Arie bij ons aan tafel.”

Lees ook (van nieuw naar oud):
Beau eens met kritiek op BLVD-collega Arie Boomsma (woensdag)
Tv-confrontatie Arie Boomsma en VI lijkt aanstaande (woensdag)
Arie Boomsma wil schedels VI-heren in tweeën hakken (dinsdag)
Wilfred Genee: ‘Arie Boomsma niet goed bij zijn hoofd’ (dinsdag)
Arie Boomsma bankdrukt met babypoppen in Koffietijd (dinsdag)
Arie blijft zich positioneren als #MeToo-slachtoffer (15 mei)
Arie Boomsma blijkt ijdeltuit in ontkenning (13 mei)
Arie Boomsma wil Job Gosschalk niet laten vallen (12 mei)
Arie Boomsma als 14-jarige misbruikt door jongen (7 mei)
VI walgt van Arie Boomsma’s steun aan Job Gosschalk (14 april)
Ook Arie Boomsma slachtoffer Job Gosschalk (10 april)
VI-mannen gieren om preek Arie Boomsma (6 februari)
Arie Boomsma: ‘Neem VI-mannen in bescherming’ (4 februari)
René van der Gijp: ‘Wat een lul is Arie Boomsma, hè?’ (eind 2015)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen