‘Waarom ruilde Pauw niet om met zwangere Jinek?’

NPO 1 had Eva Jinek beter op de buis kunnen laten in maart, april en mei. Dan zou ze aankomende maandag worden afgelost door Jeroen Pauw, zodat ze rustig naar haar bevalling had kunnen toewerken. Dat vindt tv-recensente Maaike Bos van Trouw. Pauw loste Jinek af op 5 maart en aankomende maandag, op 4 juni, is Jinek weer terug. Eigenlijk zou ze tot en met 21 september op tv zijn, maar nu blijkt dat ze vanwege haar zwangerschap alleen in de maanden juni en juli op de buis is.

In augustus wordt Jinek vervangen door een collega van KRO-NCRV – wie is nog niet bekend – en in september keert Pauw iets eerder terug dan gepland. Het had ook heel anders gekund, aldus Bos.

Jinek had gewoon haar zes maanden per jaar kunnen volmaken als ze de afgelopen drie maanden had omgewisseld met Pauw, aldus Bos. “Jinek had beter gewoon een halfjaar kunnen doorlopen. Dan had Pauw haar vanaf aanstaande maandag kunnen vervangen. Zo flexibel is televisieland kennelijk niet.

Dat ze nu twee maanden live televisie moet gaan maken is niet prettig voor Jinek, denkt ze. “Wie wil nou tegen het eind van haar zwangerschap keihard werken en de hele week in de spotlights staan met dikke buik en zweetaanvallen?

Het winterseizoen van Jinek begint in december.

De Trouw-column ‘Kan hypnose ook Sanne Wallis de Vries en Eva Jinek helpen?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen