Vries verdedigt klapveebeloning: ‘Media Park afgelegen’

Peter R. de Vries vindt het helemaal niet raar dat er geen mensen te vinden zijn die gratis in het publiek van zijn tv-programma De Raadkamer willen zitten. Het Media Park is erg afgelegen. Dat gaf hij gisterenavond aan in RTL Boulevard. Plotseling kwam gisteren in het nieuws dat De Vries’ redactie 20 euro uitlooft aan mensen die vanavond in het publiek willen gaan zitten. De misdaadjournalist snapt niet waar dit soort nieuws vandaan komt. “Het is gewoon geen nieuws“, brieste hij.

Dit is heel gangbaar, aldus De Vries. “Het is iets wat al jaar en dag in Hilversum gebeurt. Het is moeizaam om mensen soms naar een afgelegen studio te krijgen. Daar krijgen ze dan een douceurtje voor.

De Vries’ programma wordt opgenomen in Studio 4 op het Media Park in Hilversum. Mensen hebben geen zin om daar helemaal heen te gaan als ze er niets voor krijgen, aldus de misdaadjournalist.

Voor de mensen die dit interessant vinden heb ik nog meer nieuws: ook de panelleden en de presentator worden betaald bij het programma.

Ook Luuk Ikink vindt het raar dat dit gisteren als nieuws gebracht werd. “Ik vroeg me af: waarom staat dat zó groot in de kranten.”

Lees ook: Peter R. de Vries zonder publiek: klapvee krijgt 20 euro (gisteren)

Foto: RTL Boulevard

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen