Vincent Bijlo: ‘Te veel mainstreammuziek op 3FM’

Vincent Bijlo denkt dat het probleem van NPO 3FM is dat de zender veel te veel op de commerciële zenders van Talpa Radio lijkt. Dat schrijft hij in zijn radiocolumn in het AD. 3FM moet een meer eigen koers varen, denkt hij. Nu ziet hij vooral veel commerciële muziek terug op de zender. “Als ik de playlists van 3FM van de afgelopen week doorneem, zie ik heel veel mainstreammuziek. Veel Dua Lipa, Chainsmokers, Weeknd, Justin Timberlake, kortom: alles wat iedereen altijd al draait.”

Je moet je als publieke zender niet onderscheiden met meer van hetzelfde, aldus Bijlo. “Dan leg je het gegarandeerd af tegen Talpa. Je bewijst je recht van bestaan juist door het geven van tegengeluid.”

3FM moet weer echt iets anders worden, stelt hij. “Dwarse muziek, originele presentatoren, poetry slam op de radio, een hele dag Dotan draaien, kortom: durf! Er is al eenheidsworst genoeg op de radio.”

En anders moet de stekker eruit, vindt Bijlo. “Je kunt je afvragen of het nog echt een publieke functie is een popzender in de lucht te houden.

De AD-column van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen