Venijnige sfeer onder Nederlandse royaltyverslaggevers

Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, stelt dat er soms een venijnige sfeer is onder het groepje van Nederlandse royaltyverslaggevers. Dat is dit weekend te lezen in Het Parool. De royaltyverslaggevers azen natuurlijk allemaal ophet leukste verhaal of de mooiste foto. Toch omschrijft Marcella het clubje liefkozend als ‘een mooi zooitje’. “Met de een kan ik het beter vinden dan met de ander. De sfeer is soms wat venijnig, sommige mensen twitteren wat gemeen over elkaar.”

Waar bestaat die royaltykern uit? “De vaste kern is niet zo groot: een aantal fotografen dat altijd meegaat op staatsbezoek, de NOS, RTL Nieuws, ANP, de radio, Royalty, Blauw bloed en soms SBS.”

Niet iedereen kan altijd mee. “Soms verdelen we ook wel klussen, want je kunt op een staatsbezoek niet overal bij zijn. Het is wel één lange de-beste-royaltykenner-van-Nederlandquiz als we samen op pad zijn.”

Zelf is Marcella met haar blad het braafste meisje van de klas. “We zijn Vorsten, een mooi chic blad, de Vogue van de konings-bladen, dus we mogen meestal overal bij zijn.

Vorsten houdt zich altijd aan de mediacode. “Ik plaats geen foto’s die niet zijn toegestaan. Een Amalia die straks stiekem met een nieuwe liefde bij een snackbar staat, zal ik niet afdrukken.”

Het Parool-interview met Justine Marcella kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen