Van der Vorst vindt NOS te dweperig met koningshuis

Peter van der Vorst vindt dat de NOS best wel wat objectiever verslag mag doen van Koningsdag. Dat heeft de presentator maandagavond gezegd in RTL Boulevard. Van der Vorst vindt dat de publieke nieuwsomroep heel erg slijmerig verslag doet van alles wat het koningsdag doet. “Als ik naar het verslag van Koningsdag kijk en luister: het is nog heel kruiperig bij de NOS, hè? ‘En de prinsjes gaan volleyballen en hoe deed de prinses het?’ Bluh!“, aldus de voormalig royaltykenner.

Marc van der Linden is het daar wel mee eens. Zelf laat RTL Boulevard ook regelmatig koningshuis-kritische mensen aan het woord. “Dat republikeinse geluid moet gewoon gehoord kunnen worden. Mensen doen er altijd wat ongemakkelijk over.

Ook hij vindt dat de NOS wel wat objectiever verslag mag doen. “Het is heel plechtig. Ook daar zullen misschien wat stappen genomen moeten worden. Het ligt nu misschien voor een deel ook aan ons. Als je ziet hoe in Engeland verslaggeving wordt gedaan met de royalty daar. Dan moeten wij misschien ook een stapje professioneler.”

Luuk Ikink ergert zich er vooral aan dat de koning steeds gewoner wordt. “Ik vind ze een beetje gewoontjes geworden. Je betaalt nu bakken met geld voor gewone mensen. Ik vind dat ze meer royalty moeten worden.”

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen